Box Office: Venom 3 vyhrál víkend, ale zájem o značku klesá

Box Office: Venom 3 vyhrál víkend, ale zájem o značku klesá | Fandíme filmu
Sony
Diváci chodí na Vatikán i démonické horory, Joker 2 ještě znásobil průšvih, v jakém se nachází.

Předpovědi analytiků nakonec vyšly. Venom: Poslední tanec (Venom: The Last Dance) v severoamerických pokladnách utržil 51 milionů dolarů. Komiksovka zůstala hluboko pod očekáváním a daleko za předchozími díly. Jednička startovala s osmdesáti miliony, dvojka dokonce s devadesáti. Sešup je výrazný a zajímavý pohled na něj nabídl komentátor finanční sekce hollywoodského serveru Deadline. Z jeho pohledu se diváci nabažili už po prvním filmu a zájem o druhý byl nadstandardně nafouknutý kvůli tomu, že premiéra proběhla těsně po covidovém uzavření kin a diváci zkrátka vzali za vděk libovolným trikovým velkofilmem, jaký v té době mohli na velkém plátně vidět.

Mezinárodně je stále o značku zájem slušný. Zbytek světa do neděle dal dohromady 124 milionů, což je pouze o milion méně, než zvládla dvojka. Ale o zhruba čtyřicet milionů méně, než při premiéře utržila jednička. A v tomhle případě je to i s příspěvkem Číny, která jedničku promítala se zpožděním a dvojku vynechala úplně. Uvidíme, jak nakonec trojka dopadne. Díky čínskému příspěvku by se film nakonec mohl přiblížit půlmiliardové tržbě, jakou měla před lety dvojka. Čínský trh sice studiu Sony vynese podstatně menší podíl z prodaných vstupenek, než jiné trhy, ale ani tak trojka nebude prodělečná. Už jen proto, že Sony drží rozpočty na uzdě a natáčení Posledního tance přišlo jen na 120 milionů.

Takže padesát milionů pro Venoma, pak dlouho nic a následuje zhruba 9 milionů pro Úsměv 2 (Smile 2). Pokračování hororu se promítá druhým týdnem a divácký zájem propadl skoro o 60%. Mezinárodně byl pád o něco pomalejší. Zájem oproti premiérovému víkendu klesl o 45% a za poslední tři dny se prodaly vstupenky za 12 milionů. Dohromady to zatím dělá necelých 84 milionů. Film bude úspěšný, ale nakonec menší hit, než dva roky stará jednička.

Divácký zájem i nadále přitahuje Rozzum v divočině (The Wild Robot). Animák se promítá pátým týdnem a rodiny s dětmi pořád chodí. Tento víkend tržba 6,5 milionu v USA, skoro 18 milionů ve zbytku světa. Zatím je utrženo 232 milionů a sympatický snímek o citu mezi robotem a housátkem může ještě další stovku přidat.

Úplně stejnou částku, 6,5 milionu, utržilo Konkláve (Conclave), novinka o spiknutí ve Vatikánu, od níž se očekává, že bude patřit mezi horké favority nadcházející oscarové sezony. Elitní pětku potom uzavírá romance We Live in Time. Snímek získal nové kinosály a divácký zájem drží. Dokonce mírně stoupá. Prodalo se o 15% víc vstupenek než minulý týden a to znamená tržbu 4,8 milionu dolarů. Celkem je zatím a účtu 12 milionů a ačkoliv ze snímku nebude mega hit, vše zatím nasvědčuje tomu, že se nezávislému studiu A24 opět povede poskládat dohromady dost na to, aby se kousek po kousku film zaplatil.

Nezávislý horor Terrifier 3 od minulého víkendu přišel cca o polovinu diváků, avšak není to žádná tragédie. Snímek měl silný start, nečekaly se od něj žádné zázraky a tržba ve výši 4,7 milionu při třetím víkendu nasazení je paráda. V USA zatím účet hlásí přes 44 milionů, ostatní trhy přispěly dalších více než 10. Celkem tedy asi 55 milionů, což je skoro čtyřikrát víc, než se podařilo docílit předchozím dvěma dílům dohromady. Při nákladech nižších než 5 milionů (včetně rozpočtu na reklamu) produkce už teď přehazuje zisky vidlemi.

Beetlejuice Beetlejuice prodlužuje svou podzimní nadvládu. Žádná zářijová nebo říjnová premiéra si nevede tak dobře. Celkem už má hororová komedie za pasem 441 milionů, přičemž americký trh tento víkend přidal 3 miliony a zbytek světa necelé 2 miliony. Film by mohl přidat dalších deset, dvacet milionů, ale přírůstky už budou pomalé – snímek už je k dispozici na digitálním videu a přichází o kinosály.

Konkláve není jediný film v aktuálním žebříčku, který bude bojovat o příští Oscary. Na osmé příčce žebříčku končí Anora, romantická dramedie o románku jedné brooklynské striptérky. Zatím se film promítá jen ve 34 kinech přesto prodal vstupenky za 867 tisíc. Už teď jsou utrženy celkem 2 miliony a to je nasazení do většího počtu kin ještě daleko.

Život v kostce (Piece by Piece) při svém třetím víkendu v kinech utržil už jen 721 tisíc a vyklízí pozice. Celkem je na kontě 8,8 milionu. Top desítku uzavírají Transformers Jedna (Transformers One). Utržili 720 tisíc, přičemž za čest týdnů promítání zvládli celosvětově dát dohromady jen 124 milionů a brzy se za nimi úplně zavře voda. A sympaticky se stále drží Substance (The Substance), další hororový nezávislák, v němž se ve velkém stylu vrátila na scénu Demi Moore. Film přichází o kinosály, přesto dál dokáže artové publikum přilákat. Přidalo se dodat ještě 605 tisíc k dobru a celkem je v USA utrženo 14,5 milionu. Maličké společnosti MUBI to sice náklady nesplatí, ale rozhodně šlo o statečný výkon. Zbytek světa připisuje ještě 24 milionů k tomu.

Ačkoliv se film promítá už šestým týdnem, vypadá to, že se mu podařilo utržit o 5 tisíc víc, než Jokerovi: Folie à Deux. Ten se promítá kratší dobu, má k dispozici trojnásobný počet kin, je to komiksovka s masivní reklamní kampaní, navazující na miliardový megahit. Přesto film při svém čtvrtém víkendu v kinech utržil jen 600 tisíc. Míra neúspěchu Folie à Deux je zkrátka šokující. Zbytek světa utržil o víkendu alespoň necelé 4 miliony, ale to je pořád málo. V úhrnu je na účtu jen 201 milionů, což je zhruba tolik, co stálo natáčení. Film by tedy potřeboval utržit zhruba dvakrát tolik, aby se zaplatil. Plus dalších 200-400 milionů k tomu, aby se zaplatily náklady na propagaci. A v tuhle chvíli to vypadá, že Joker 2 už do kasy nepřihodí víc než dalších 10 milionů. Tohle je ten typ průšvihu, co jednou vstoupí do učebnic.

Titulní foto. Venom: Poslední tanec

Zdroje: Box Office Mojo, Luiz Fernando

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest