Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru

Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Režiséři Avengers, bratři Russoovi, natočil pro Netflix výpravnou novinku s Chrisem Prattem a Millie Bobby Brown.

S bratry Russoovými to je složité. Natočili čtyři extrémně úspěšné a vesměs oblíbené marvelovky, ale pak to s jejich tvorbou šlo z kopce. Filmy Cherry ani The Grey Man mnoho chvály neposbíraly, stejně jako seriál Citadel, na němž kreativně spolupracovali. Joe psal scénáře pro obě Vyproštění, které sice má chválenou akci, ale zrovna za scénáře dostávají dost za uši. Russoovým tak můžeme od konce Infinity ságy pouze poděkovat za to, že jako producenti přinesli na svět seriál Cesta ven, horor Relikvie a oscarovku Všechno, všude, najednou. Jako autoři musí znovu dokázat, že na to pořád mají.

Příležitost jim k tomu dává chystaná velkolepá sci-fi Pasáž (The Electric State), kterou začali točit v roce 2022 a příští rok se dočká 14. března uvedení na Netflixu. Film je inspirovaný grafickou knihou Simona Stålenhaga, kde autor přinesl ilustrace retro futuristické krajiny zničených Spojených států, kde proběhla válka s roboty. Všude se válí trosky a neživé „kostry“ velkých robotických pimprlat a na tomhle hřbitově říznutém zábavním parkem se dál odehrávají životy přeživších lidí a robotů. Právě do toho světa nás Russoovi berou i v prvním traileru, který byl k Pasáži zveřejněn.

Zatím asi těžko usuzovat, jaký snímek nakonec bude nebo nebude, ale rozhodně nevypadá nijak špatně. Měřítko je evidentně značné, Stålenhagovy zajímavé výtvarné návrhy ze záběrů prosvítají a Chris Pratt i Millie Bobby Brown sympatické postavy ztvárnit umějí. Celé to na první pohled vypadá jo takový Fallout říznutý The Last of Us a Disneym, tak uvidíme, co nakonec z Pasáže vyleze. Dole pod trailerem najdete zveřejněné fotky, tady je anotace:

Pasáž (The Electric State) je výpravné dobrodružství zasazené do alternativní verze retro-futuristických devadesátých let. Millie Bobby Brown vystupuje jako osiřelá teenagerka Michelle, která se protlouká životem na světě, kde existují myslící roboti, kteří na první pohled připomínají sportovní maskoty nebo postavičky z animáků. Kdysi mírumilovně sloužili lidem, avšak když se neúspěšně pokusili o povstání, byli vytlačeni do vyhnanství. Michelle se celý svět obrátí vzhůru nohama, když ji jedné noci navštíví tajuplný robot Cosmo. Milého panáčka zdánlivě na dálku ovládá Christopher, Michellin geniální mladší bratr, jenž byl považován za mrtvého.

Michelle je odhodlaná, že milovaného bratra najde a vydává s Cosmem napříč americkým jihozápadem. Na cestě ji brzy neochotně začne doprovázet druhořadý pašerák Keats (Chris Pratt) a jeho hláškující robotický parťák Herman (Anthony Mackie). Vydávají se společně do části pouště obehnané zdí, kam byli vyhnaní přeživší roboti. Tam Michelle a Keats poznávají zvláštní a různorodou partičku nových, robotických spojenců a začínají zjišťovat, že Christopherovo zmizení bylo daleko zlověstnější, než si mysleli.

V dalších lidských rolích vystupují Ke Huy Quan, Stanley Tucci, Jason Alexander, Giancarlo Esposito a Woody Norman. Další roboty namluvili Woody Harrelson, Brian Cox, Jenny Slate, Hank Azaria, Colman Domingo a Alan Tudyk. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 12

Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu Pasáž: Postapokalyptický velkofilm s roboty v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest