Box Office: Zájem o Jokera v kinech dál brutálně padá

Box Office: Zájem o Jokera v kinech dál brutálně padá | Fandíme filmu
Warner Bros.
Mnohasetmilionový velkofilm pokořil i levný horor Terrifier 3, který spousta kin vůbec nechce promítat.

Že ostuda Jokera: Folie à Deux bude až takhle velká, to asi ve studiu Warner Bros. nečekali. Pokračování miliardového hitu nezačalo slibně a při svém druhém týdnu nasazení padá jako kámen. O první příčce si tentokrát Folie à Deux může nechat jen zdát. Tam se umístil jiný klaun. Terrifier 3 se řadí mezi inspirativní příběhy. I s náklady na propagaci se podařilo film do kin dostat za méně než pět milionů dolarů. Jen v USA přitom novinka za první víkend utržila přes 18 milionů amerických dolarů. To znamená, že je film zaplacený a už generuje tučný zisk. Zároveň se za jediný víkend v USA podařilo utržit víc, než předchozí díl zvládl za celou dobu promítání¨po celém světě. Hezky pozvolna se nám tak před očima rodí nová regulérně hitová série.

Na druhém místě končí Rozzum v divočině (The Wild Robot), animák studia Dreamworks. Promítá se třetím týdnem a tentokrát do kasičky přisypal něco přes 13 milionů. Prozatím v úhrnu největší světový trh v Severní Americe prodal vstupenky za 83 milionů. Zbytek světa dosud přidal do banku dalších 64 milionů.

Joker: Folie à Deux tak končí až na třetím místě a to ještě všechno naznačuje, že stejně jako minulý týden studio Warner Bros. čaruje s čísly, aby Joker nevypadal v pokladnách tak blbě. Minulý víkend Warner v neděli ráno predikoval, že kompletní víkendová tržba skončí na 40 milionech a nakonec se v pondělí při definitivním součtu ukázalo, že se podařilo utržit jen něco přes 37 milionů. Tento víkend opět Warner predikuje podezřele optimistickou neděli, zřejmě jen aby dostrkal snímek alespoň na třetí příčku žebříčku návštěvnosti. Tam prý končí s částkou 7,055, zatímco Beetlejuice Beetlejuice má mít za tento víkend na domácím trhu v USA 7,05 milionu. Pokud se pořadí obou snímků nakonec prohodí a částky lehce změní, nikoho to nepřekvapí.

Oproti už tak slabé premiéře zájem diváků poklesl o neskutečných 81%, což je horší sešup, než potkal The Marvels (78%), Morbia (73%), The Flashe (72%) nebo Ant-Mana a Wasp: Quantumanii (70%), další velké komiksové propadáky. Ve zbytku světa zájem o Jokera 2 poklesl o 70% a v dolarovém zápisu to znamená příjem přes 22 milionů. Celkově má Folie à Deux na účtu slaboučkých 165 milionů a nejspíš se nepodaří pokořit ani čtvrtmiliardovou laťku. A to by film potřeboval utržit alespoň dvakrát tolik, aby mohl začít pomýšlet na to, že splatí své nesmyslně vysoké náklady.

Než se v pondělí vyjeví celá pravda, je na čtvrté pozici víkendového žebříčku Beetlejuice Beetlejuice. V Severní Americe pokračování Burtonovy klasiky tedy utržilo něco přes 7 milionů, mezinárodně necelý 5 milionů a zatím z toho máme úhrn na úrovni 420 milionů. A pár desítek jich ještě hororová komedie s bláznivým Michaelem Keatonem přidá. Tohle je trvalka, jak se sluší a patří.

Lego animák Piece by Piece (Život v kostce) nebyl cílený na děti a rodinné publikum a v pokladnách je to zatraceně vidět. Pro tento moment jsou utrženy necelé 4 miliony a žádnou další velkou slávu očekávat nemůžeme. Ostatně, životopis amerického hudebníka nemá takovou přitažlivost, jako dobrodružná výprava a boj se zlem. A rozpočet byl podstatně nižší, než u jiných Lego filmů, takže i marketingová investice byla podstatně slabší. Nad zajímavým experimentem se nejspíš brzy zavře voda.

Transformers Jedna (Transformers One) připsali do účetních knih 3,6 milionu ve Spojených státech a lehce přes 6 milionů v dalších regionech. Globální úhrn 111 milionů není žádné terno. Komedie Saturday Night sice při rozšíření do většího počtu kin nabrala i diváky, ale ani částka 3,4 milionu není nikterak hvězdná. Rozdíl je v tom, že oproti Transformers měla konverzační komedie výrazně nižší náklady. I údajných 25-30 milionů však není málo, takže sebou snímek musí hodit, pokud se má zaplatit. Zatím jsou v kase jen 4 miliony.

Animák My Hero Academia: You're Next utržil při svojí premiéře v USA 3 miliony, ale daleko větší zájem je o něj doma v Japonsku. Tam už se povedlo utržit skoro 24 milion. Tržby z Ameriky jsou jen takové malé přilepšení. O příčku níž je v žebříčku také animák, i když úplně jiného druhu. Do amerických kin se vstoupila obnovená premiéra Ukradených Vánoc (The Nightmare Before Christmas) a bylo z toho něco přes 2 miliony. Na více než 30 let starý snímek hezký přivýdělek. A žebříček uzavírá The Apprentice: Příběh Trumpa (The Apprentice). Film dopředu provázelo velké halo, když nejrůznější tlaky usilovaly o to, aby nikdy nebyl zveřejněn. Samotný film nicméně nabízí vlastně jen fajn výkon Sebastiana Stana v hlavní roli. Jinak Trumpa nenasvěcuje nikterak novým světlem a prostě jen rekapituluje to, co o něm ví asi většina lidí, co se o něj kdy zajímala. Jeho příznivce kriticky laděné drama nemohlo nalákat už vůbec, a tak novinka skončila až na desáté příčce žebříčku a návštěvnosti a povedlo se jí prodat vstupenky pouze za 1,5 milionu.

Titulní foto: Joker 2

Zdroje: Box Office Mojo, ERC Box Office, Luiz Fernando, Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest