Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu

Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Venku je také krátký film o filmu a první předpověď tržeb.

Minulý týden měl na festivalu v Benátkách premiéru Joker: Folie à Deux, pokračování několik let starého hitu s Joaquinem Phoenixem v roli komiksového padoucha. Recenze byly lehce nadprůměrné, od té doby se zlepšily jen mírně. Na agregátoru Metacritic narostla průměrná známka z 52 na 54, a Rotten Tomatoes se podíl pozitivních recenzí zvedl z 60 na 61%. Zatím se nicméně zdá, že širší publikum si drží entuziazmus. Podle dlouhodobé předpovědi analytiků z Box Office Pro se při premiérovém víkendu jen v USA podaří prodat vstupenky za 115-145 milionů dolarů. První film před pěti lety při premiéře utržil 96 milionů a to měl lepší recenze. Záležet bude samozřejmě především na tom, zda divácký zájem bude setrvalý, ale zatím výhled vypadá nadějně.

Právě dnes se prodej vstupenek spustil a při té příležitost byla zveřejněna dvě nová videa. Krátký film o filmu a asi minutový trailer. Obě videa jsou více méně standardními upoutávkami, ale v jedno ohledu přeci jen budí pozornost. V upoutávkách zahlédneme výjevy ze scény, kdy Joker a Harley Quinn (Lady Gaga) tančí na schodech soudní síně (nebo po nich minimálně dramaticky scházejí). Na sociálních sítích už se nicméně objevují tvrzení, že taková pasáž ve finálním snímku vůbec není. Jistě, dokud film sami neuvidíme, tak si nemůžeme být tak docela jistí, jestli je tohle tvrzení pravdivé, ale u velkofilmů se to občas stává, že jsou v trailerech záběry, které ve vlastním snímku chybí.

Divák, tedy platící zákazník, to může brát vlastně jako klamavou reklamu, v tomhle případě by každopádně mohlo být na vině to, jak se film upravoval. Už jednička se přepisovala za chodu a Lady Gaga a režisér Todd Phillips v rozhovoru pro Vanity Fair prozradili, že to samé se dělo během natáčení dvojky. Denně se naprosto běžně stávalo, že Joaquin Phoenix chtěl něco změnit, a tak se všichni na tři hodiny zavřeli v karavanu a připravovanou scénu kompletně přepsali. Poslední fází „psaní“ filmu je střih, kdy se Phillips mohl rozhodnout pro poslední úpravy. Jestli však už marketingové oddělení mělo vystřižené záběry k dispozici, nejspíš je zkrátka používalo dál, čistě proto, že jsou dynamické.

Dole v galerii čekají tři nové plakáty a v závěru článku přidáváme ještě krátký film o filmu zaměřený na hudbu snímku.

Joker: Folie à Deux má být muzikálem. Děj má být zasazený do prostředí ústavu Arkham, kde je Arthur Fleck zavřený. Zřejmě právě tam potká Harley Quinn, jež v komiksech vystupuje jako jeho doktorka, kterou Joker postupně manipuluje, týrá a má s ní pokřivený milostný vztah. Scénář filmu píše Todd Phillips, který pokračování zrežíruje, stejně jako první film. Joaquin Phoenix se vrací v hlavní roli. Harley Quinn hraje Lady Gaga, vrací se Zazie Beetz jako Sophie Dumond. Do nové role byli obsazení Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey a Jacob Lofland. Podtitul snímku je medicínský termín, kterým se označuje „sdílenou psychózu“, tedy psychiatrický syndrom, při němž se bludy přenášejí z jednoho člověka na druhého. Datum premiéry je stanoveno na 3. října 2024.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Box Office Pro, Vanity Fair

Galerie: 8

Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu Joker: Folie à Deux – Nový trailer a konstantní předělávání filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest