Alan Wake: Hororová hra dostane filmové zpracování

Alan Wake: Hororová hra dostane filmové zpracování | Fandíme filmu
Remedy Entertainment
Zobrazit další 2 obrázky
Tajuplný thriller plný temný sil, kde hrdina balancuje na hraně šílenství, se chystá vytvořit provázaný filmový svět.

Úspěšná hororová hra Alan Wake dostala pokračování, spin-offy, remaster i doprovodné knihy či webový seriál. Od roku 2018 se chystalo také televizní zpracování pro americkou kabelovou stanici AMC, avšak vše nasvědčuje tomu, že jej zahubily dlouhé průtahy a nakonec loňská stávka scenáristů.

Nově se herní firma Remedy rozhodla navázat spolupráci se studiem Annapurna, které má za sebou filmy jako Mistr, 30 minut po půlnoci, Ona, Nit z přízraku či Zlatokopky. Obě společnosti chystají úzkou spolupráci, kdy Annapurna bude s Remedy například i spolufinancovat některé budoucí hry. Pokud jde o značku Alan Wake, tak na jejím základě se chystají celovečerní filmy, televizní seriál a případně i další audiovizuální formáty. Dohoda se přitom nevztahuje jen na Alana jako takového, ale také na sérii Control, která je v rámci her spolu s Alanem zasazena do stejné reality. Zatím není známo, kdy bychom se mohli dočkat natáčení nebo jací tvůrci látku zfilmují.

Původní herní Alan Wake vyšel v roce 2010. Žánrově patří série mezi hororové akční adventury. Důležitou roli měly atmosféra, práce se světlem a strach. Hra byla inspirovaná dílem Stephena Kinga, ale také Alfredem Hitchcockem, Davidem Lynchem nebo seriálem The Twilight Zone.

Hlavním protagonistou je spisovatel Alan, který zápolí s tvůrčí krizí a odjíždí si odpočinout do městečka Bright Falls. Tam se však ztrácí jeho žena Alice a městečko zjevně ovládají temné síly, které jako by vyskočily z Alanových textů. Krom temných bytostí a záhady zmizení Alanovy ženy je kladený důraz také na hrdinovo prožívání – Nikdy si není tak docela jistý, zda zkrátka nezešílel. S nepřáteli bojuje za pomoci světla a příběh se odvíjí filmovými prostředky, prostřednictvím výrazného zvuku, výpravy, cliffhangerů.

Ve hře Control z roku 2019 je hrdinka Jesse Faden jmenována ředitelkou americké vládní agentury pro monitorování nadpřirozené aktivity. Ve hře se pouští do vyšetřování přímo v tajuplném sídle úřadu, do něhož proniklo něco temného z alternativní reality. Sama Jesse potom vládne telekinetickými schopnostmi.

Titulní foto je ilustrační, z herní předlohy

Zdroj: EW

Galerie: 3

Alan Wake: Hororová hra dostane filmové zpracování | Fandíme filmu Alan Wake: Hororová hra dostane filmové zpracování | Fandíme filmu Alan Wake: Hororová hra dostane filmové zpracování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest