Box Office: Beetlejuice Beetlejuice se v kinech zapsal do tabulek

Box Office: Beetlejuice Beetlejuice se v kinech zapsal do tabulek | Fandíme filmu
Warner Bros.
Animák V hlavě 2 také přeskočil další laťku a pomalu stoupá historickým žebříčkem i Deadpool.

Po slabším minulém víkendu už zase jedou kina na plné obrátky, když zájem rozdmýchala další divácky lákavá novinka. Do kin dorazil Beetlejuice Beetlejuice, pokračování 36 let staré hororové komedie. Jen na největším světovém trhu v USA snímek za víkend utržil 110 milionů dolarů. To je druhý nejlepší hororový start, druhý nejlepší zářijový start, druhá nejlepší premiéra režiséra Tima Burtona a druhá nejsilnější premiéra letošního hraného filmu. Zkrátka je Beetlejuice 2 po všech směrech silná dvojka. Krom oblíbené značky, Burtona či Keatona na publikum fungovalo také obsazení oblíbené Jenny Ortega (Wednesday) a silná kampaň na TikToku a dalších platformách cílících na mladší publikum. Ostatní světové trhy do neděle přinesly 35 milionů. To dohromady dělá 145 milionů a je téměř jisté, že s rozumným stomilionovým rozpočtem bude snímek nakonec ziskový.

Druhým místem se mohou pochlubit Deadpool & Wolverine, ačkoliv se promítají už sedmým týdnem. I tak to stačilo na velice pěkných 7 milionů v Severní Americe, kde už je celkem utrženo 614 milionů dolarů. Zbytek světa o víkendu přidal do kasy dalších více než 8 milionů a dohromady je účtu 1,29 miliardy. Komiksovka tak míří do historické top dvacítky a do marvelovské šestky, jakožto nejúspěšnější film studia, kde nevystupuje Iron Man nebo Spider-Man.

Třetí příčka náleží životopisnému dramatu Reagan, kde se divákům blíže představuje život bývalého amerického prezidenta. Lidi si mezi sebou film doporučují, tržby od premiéry minulý týden poklesly jen o 32%. Teď se tím pádem povedlo utržit přes 5 milionů a celkem je na účtu 18 milionů. Částku se nejspíš povede ještě zdvojnásobit, což pro začínající distribuční firmu ShowBiz Direct není marná vizitka. Jen to zatím vypadá, že mimo USA snímek prakticky nedostane šanci.

Dál si hledá cestičku k místu na slunci Vetřelec: Romulus (Alien: Romulus). Film sice ztrácí kinosály a divácký zájem, ale při poměrně nízkých nákladech a silném startu to nevadí. V USA tento víkend utrženy necelé 4 miliony a celkem má zatím zámořský trh na účtu 97 mega. Zbytek zeměkoule přidává dalších skoro 14 milionů a globální úhrn tedy zatím činí 314 milionů. Nakonec se asi nepovede pokořit čtyřsetmilionovou laťku, jako to zatím v rámci série dokázal pouze Prometheus. Na druhou stranu byl Romulus výrazně levnější, takže klidně může být v úhrnu výdělečnější. Série znovu šlape na plné obrátky a příznivci se skoro jistě mohou těšit na další filmové přírůstky.

Námi to končí (It Ends with Us) dál neskutečně boduje. Na první pohled ničím výjimečná romance i při pátém týdnu nasazení dokázala prodat v USA lístky za skoro 4 miliony dolarů a v ostatních zemích úhrnem za téměř 11 milionů. Celkem je v USA utrženo 141 milionů a It Ends with Us střídá Tiché místo: První den na pozici desátého nejnavštěvovanějšího filmu letošního roku. V celosvětovém součtu už 309 milionů, prozatím jedenáctá příčka letošního celosvětového žebříčku a ještě se čeká další poměrně významný nárůst.

Šesté místo patří The Forge, kterému pomáhá osobní doporučení mezi diváky. Tento víkend jsou z toho v USA skoro 3 miliony, dohromady už téměř 21 mega. Mezinárodně film jako by neexistoval. V daleko menší míře něco podobného platí pro Twisters. Zatímco mezinárodní trhy už přidávají jen drobné a horko těžko se katastrofický biják v ne-amerických kinech vyšplhal na 101 milionů, Spojené státy i tento víkend přidaly do prasátka další více než 2 miliony celkem už z tornád chtivých diváků vycucly 264 milionů. Celkem to zatím dělá 365 mega a díky silnému výsledku v Severní Americe bude z předraženého bijáku o něco menší průšvih, než se jeden čas mohlo zdát.

Tiché znamení (Blink Twice) od začátku nijak zvlášť netáhne. Třetí víkend v kinech filmu dopřál jen osmé místo v žebříčku a něco málo přes 2 miliony dolarů. Celkem je po celém světě utrženo 38 milionů. Naopak Já, padouch 4 (Despicable Me 4) láká publikum i po deseti týdnech promítání. V USA se podařilo utržit skoro 2 miliony, ostatní trhy přidaly dalších 7 milionů a máme z toho úhrnných 929 milionů.

Top desítku uzavírá hororová novinka The Front Room. Tentokrát se studiu A24 nedařilo tolik, jako se mu s jeho horory dařívá. Recenze jsou slabé (průměrná známka na Rotten Tomatoes je jen 5,4 z 10) a premiéra v kinech přinesla jen nevýrazný 1,6 milionu dolarů. Trochu se zmátořil thriller Past (Trap), kterému se podařilo rozšířit pár úspěšných virálních videí na TikToku. Návštěvnost rázem od minulého týdne narostla o 72% a povedlo se tak z kin vyždímat další milionek. Celková tržba ze světa je 78 milionů a při rozpočtu 30 milionů může režisér M. Night Shyamalan hovořit o tom, že jeho úspěšná šňůra pokračuje.

A končíme s V hlavě 2 (Inside Out 2). Pixarovka dál sbírá centík k centíku a i při třináctém týdnu v sálech se podařilo utržit přes 700 tisíc v USA a ve zbytku světa dokonce 4 miliony. V Severní Americe je celkem na kontě 652 milionů. Chybí necelé dva miliony k tomu, aby animák sesadil Jurský svět z pozice desátého nejvýdělečnějšího filmu v historii amerických kin. Celosvětově už se v žebříčku tržeb dinosaury přeskočit podařilo. Inside Out 2 pokořilo tento týden Jurský svět o čtyři miliony, bere jim osmou pozici v celosvětovém žebříčku a dál už stoupat nebude, protože výše postavené filmy mají příliš velký odstup.

Příští víkend se asi ukáže především to, jestli je Beetlejuice 2 držák, protože opravdu velké novinky budou chybět. Nejlepší výsledky můžeme očekávat asi od thrilleru Nepřivolávej nic zlého (Speak No Evil).

Titulní foto: Beetlejuice Beetlejuice

Zdroje: The Numbers, Luis Fernando, Deadline, Box Office Mojo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest