Box Office: Borderlands v kinech propadly, Deadpool zdolal miliardu

Box Office: Borderlands v kinech propadly, Deadpool zdolal miliardu | Fandíme filmu
Lionsgate
Novou laťku shodili Mizerové a Ryan Reynolds neslaví jen své úspěchy, ale i manželčiny.

Do kin byly tento víkend uvedeny tři výrazné novinky, ale král zůstává nesesazen. I když to tentokrát bylo už jen o čtyři miliony, po žebříčku návštěvnosti znovu nejvýše vyšplhali Deadpool & Wolverine s 54 miliony dolarů utrženými na stěžejním severoamerickém trhu. Zájem diváků poklesl od minulého týdne o 44%, což je na třetí víkend od premiéry solidní. Celkem je ve Spojených státech utrženo 494 milionů amerických dolarů. To film prozatím řadí na dvaadvacátou příčku žebříčku nejnavštěvovanějších filmů v Severní Americe a na šestou příčku příčku mezi marvelovkami.

Ale pojďme na mezinárodní úroveň, kde jsou celkové výsledky ještě o chlup vyšší. Za víkend se podařilo utržit skoro 58 milionů. To znamená, že ne-americké trhy už pokořily půlmiliardovou laťku. Konkrétně je v kasičce 535 milionů. To znamená, že celkem je utrženo 1,029 miliardy. Deadpool 3 se stává historicky pětapadesátým snímkem, který překonal miliardovou hranici. Na globálním kasovním žebříčku momentálně dlí na osmačtyřicáté příčce, v rámci marvelovek D&W náleží prozatím jedenácté místo v pořadí. A zbývá utržit už jen asi padesát milionů, než se Deadpoolovi podaří sesadit Jokera z postu nejvýdělečnějšího filmu nepřístupného mládeži. komiksovka dotáhnout až někam k úrovni 1,4 miliardy.

Na druhém místě dlí první novinka, Námi to končí (It Ends with Us). I stříbrná příčka zůstává v rodině, protože hlavní roli v romantickém dramatu ztvárnila Blake Lively, manželka Ryana Reynoldse. Kanadský klan tak momentálně vládne Hollywoodu. A to fenomenálním způsobem – Námi to končí si z USA odnáší 50 milionů, což je na romanci parádní úspěch. Tenhle žánr v posledních letech boduje spíš na streamu, teď ale lidi vyrazili do kina. Těžko říct, zda se podařilo využít toho, jak je Blake momentálně všude vidět s Ryanem, diváci milují knižní předlohu, pomohla písnička od Taylor Swift v traileru nebo co se to vlastně děje. Ale není to podstatné. Hlavní je, že se filmu s pětadvacetimilionovým rozpočtem povedlo vydělat balík. Mezinárodní trhy přidaly dalších 30 mega. Takže na účtu je celkem 80, film je zaplacený, náklady na propagaci budou brzy také a bude se vydělávat. Vedle Malé mořské víly a Barbie jde po covidu o jeden z nejúspěšnějších filmů, u něhož mezi diváky převažovaly ženy.

Třetí příčka ve Státech dál patří Twisters. Ve svém čtvrtém týdnu nasazení zvládla ničivá tornáda urvat dalších 15 milionů a celkem už je za mořem pod čepcem 222 milionů. Zbytek světa přihodil tento víkend další 4 miliony. Dohromady to dělá asi 310 mega a tržba by mohla skončit někde kolem tří set padesáti. Jak už jsme ale rozebírali během předchozích víkendů, produkce byla příliš nákladná, než aby v dohledné době dávalo smysl natáčet jakékoliv pokračování obdobného rozsahu.

Jestli jsou Twisters film katastrofický, Borderlands, to je učiněná katastrofa. Druhá novinka týdne končí až na čtvrté příčce žebříčku návštěvnosti. Utržila necelých 9 milionů v USA a necelých 8 milionů na ostatních 73 trzích ve zbytku světa. To je při stopatnáctimilionovém rozpočtu zoufalý výsledek. Lze odhadovat, že marketing nebyl levný, takže by akční sci-fi komedie potřebovala utržit 300-400 milionů, aby se zaplatila. A to naprosto nehrozí. Recenze jsou mizerné, diváci viditelně nejeví zájem a nedoporučují si novinku mezi sebou. Velký komerční průšvih je zaručen.

Pátá pozice náleží animáku Já, padouch 4 (Despicable Me 4), jenž se promítá šestým týdnem a stále boduje. Tento víkend to bylo 8 milionů z USA a skoro 19 z ostatních trhů. Celkově už se podařilo utržit 807 milionů a stále není vyloučeno, že se podaří nakonec zdolat miliardovou hranici.

Past (Trap) M. Night Shyamalana nezačala nejsilněji a při druhém víkendu v kinech se prodej vstupenek propadl o 56%. To znamená sklouznutí až na šestou příčku žebříčku a tržbu ve výši necelých 7 milionů. Ostatní světové trhy ale přidávají dalších 10 milionů a centík k centíku se skládají. Pomalu, ale jistě. Celkem je zatím utrženo 45 milionů a postupně by film mohl příjmy z kin až zdvojnásobit. Natáčení přišlo na 30 milionů, takže by se měl i nejnovější Shyamalanův kus zaplatit, jako naprostá většina jeho menších thrillerů, které v posledních letech točí.

Neustále válí pixarovka V hlavě 2 (Inside Out 2). Připsala si dalších skoro 5 milionů v USA, celkem tam už má 636 a směřuje k tomu, aby v Severní Americe pronikla do historické top desítky. Zbytek světa přidává skoro 15 milionů a animák dál směřuje k dosažení jedné miliardy bez započítání jediného dolaru ze Severní Ameriky. Zatím je mimo USA utrženo neskutečných 957 milionů a filmu pořád zbývá více než týden exkluzivního promítání v kinech, než bude uveden na VOD. Celosvětový úhrn činí 1,593 miliardy a dál poroste.

Osmá pozice náleží rodinnému filmu Harold a kouzelná pastelka (Harold and the Purple Crayon). Už při premiéře nebyl divácký zájem valný, teď při druhém víkendu už se podařilo utržit jen něco málo přes 3 miliony. Globálně 15 milionů a Harold začne vyklízet pozice silnějším. Žádné zázraky nedělá ani nový horor Cuckoo, který sice má slušné recenze, ale diváci jako by na další netradiční horor neměli kapacitu a nakoupili vstupenky jen za 3 miliony. Dál přitom chodí na vraždícího Nicolase Cage a jeho horor Longlegs, z něhož se za pět týdnů od premiéry stačil stát menší hit. Tento víkend to jsou další 2 miliony k dobru a celkem už velmi slušných 90 milionů.

Na závěr ještě jedna zajímavost mimo top desítku. Mizerové: Na život a na smrt (Bad Boys: Ride or Die) utržili dalších pár set tisíc a globálně pokořili kulatou hranici 400 milionů. Příští víkend budeme sledovat především to, jak si povede Vetřelec: Romulus.

Titulní foto: Borderlands

Zdroje: Box Office Mojo, Luiz Fernando, The Numbers,

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest