Box Office: Před návratem do škol v kinech chcípl pes

Box Office: Před návratem do škol v kinech chcípl pes | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Během víkendu chyběly pořádné novinky a do kin přišlo nejméně diváků od letošního jara.

Na největším filmovém trhu světa ve Spojených státech zaznamenali nejhorší víkend od přelomu května a června. Tehdy všechny filmy dohromady za víkend utržily jen 66 milionů dolarů. Od té doby se pokaždé podařilo překročit stovku, až do minulého týdne, kdy Vrána zůstala hluboko za očekáváním a za celý víkend se povedlo všem filmům vyždímat jen 88 milionů. Tentokrát ale chyběly jakékoliv zásadní premiéry a bylo z toho dokonce jen 77 milionů. Část diváků nicméně návštěvu kina odložila až na pondělí, kdy je ve Spojených státech volno. Odhaduje se, že za celé sváteční období od pátku až do pondělí by nakonec mohli diváci nechat v pokladnách 94 milionů. Každopádně se znovu potvrzuje, že publikum do kin táhnou výrazné události a bez nich zájem okamžitě opadá.

Při nedostatku konkurence nakonec opět stanuli v čele tabulky Deadpool & Wolverine. Za víkend utržili v USA 15 milionů, za prodloužený víkend by to nakonec mělo být 19 milionů. Mimo USA z toho bylo za víkend dalších 14 milionů. V úhrnu se už v USA povedlo utržit skoro 604 milionů. Částky se povedlo docílit za 39 dní, což je osmý nejlepší čas v dosavadní historii. Celosvětově už je utrženo 1,262 miliardy. To je 24. nejlepší finanční výsledek v historii biografů a 7. nejlepší výsledek mezi marvelovkami. Mezi nimi se čerstvě podařilo překonat Iron Mana 3.

Druhá příčka patří hororu Vetřelec: Romulus (Alien: Romulus). Ten prodal za víkend vstupenky za 9 milionů a za celé sváteční období za 11 milionů. Mezinárodní trhy přidávají dalších 22 milionů. To dělá v americkém úhrnu skoro 91 milionů a celosvětově přes 285 milionů. Pokud by zájem diváků vydržel, může Romulus postupně ještě stovku přidat. Z celé dosavadní ságy si lépe zatím vedl jen Prometheus, ten nicméně měl o více než polovinu vyšší rozpočet. Vetřelecká série tak s jistotou může říct, že je momentálně ve skvělé kondici a další díly přijdou.

Romance Námi to končí (It Ends with Us) také dál přináší skvělé výsledky. Víkend přidal do pokladny 7 milionů, Celé čtyřdenní sváteční období rovnou více než 9 milionů. Zbytek světa do pokladny dodal dalších 15 milionů a rázem z toho máme téměř 136 milionů z USA a skoro 286 mega z celého světa. Na několik trhů se snímek pořád teprve chystá, takže není vyloučeno, že se nakonec podaří utržit třeba i 350 milionů dolarů. Při pětadvacetimilionovém rozpočtu si musejí producenti mnout ruce jako diví. Šíří se drby o tom, že hlavní hvězda Blake Lively během natáčení s kolegy nevycházela nejlépe, tak uvidíme, jak to nakonec bude s případným pokračováním.

Až na čtvrté pozici končí první novinka víkendu, životopisný film Reagan, jenž pojednává o životě amerického prezidenta. Chyběly ale ty největší hvězdy, zajímavý režisér nebo pořádná propagace, takže z toho bylo jen 7 milionů do neděle a 9 za celý prodloužený víkend. Nicméně bychom neměli očekávat, že by se snímek v žebříčku zdržel nějak dlouho.

Vrchní pětici uzavírají Twisters. O ty je zájem v USA neskutečný. Od minulého víkendu si dokonce polepšily, což se sedm týdnů promítaným filmům často nestává. Za víkend utrženo 7 milionů, včetně pondělka to dělá skoro 9 milionů. Celkem to dělá téměř 260 milionů v USA, 358 milionů v celém světě.

Pak tu máme dvojici snímků, The Forge a Tiché znamení (Blink Twice). Ty si za prodloužený víkend připsaly oba dva zhruba 6 milionů dolarů. The Forge má za své dosavadní dva týdny v kinech v kasičce 16 milionů. Blink Twice po dvou týdnech ze Spojených států hlásí také zhruba 16 milionů. The Forge je prakticky neznámá záležitost, zacílená na americké konzervativní publikum, zatímco Tiché znamení se může pochlubit známým obsazením a má za sebou nemalou reklamní kampaň. Na tom je vidět, jak funguje interní propagace v rámci křesťanského publika a jak mizerného přijetí se dočkalo Tiché znamení.

Já, padouch 4 (Despicable Me 4) hlásí za víkend 4 miliony, za ten prodloužený přes 5 milionů. Dohromady je dosud v USA utrženo 355 milionů. Ostatní země přidaly o víkendu k úhrnu dalších 12 milionů a globální součet činí 915 milionů. Stále není vyloučenou, že se animák dotáhne až na miliardu.

Na devítce končí další novinka týdne, horor Afraid. Za víkend se povedlo utržit 3,7 milionu i s pondělkem by to mělo dělat 4,4 milionu. Mezinárodní trhy přidaly ještě 2,3 milionu k dobru. Natáčení stálo 12 milionů, v pokladnách tak bude ještě potřeba pořádně zabrat, jestli se má projekt zaplatit. A elitní desítku uzavírá V hlavě 2 (Inside Out 2). Za víkend v USA si pixarovka připisuje skoro 3 miliony, za celý prodloužený víkend skoro 4 miliony. Zbytek světa přidal ještě 7 milionů a celkem je utrženo už 1,667 miliardy dolarů. To stačí na 9. příčku v historickém žebříčku návštěvnosti. Těsně se podařilo přeskočit Lvího krále (2019) a z Inside Out 2 je definitivně nejúspěšnější kompletně animovaný film historie.

Vrána (The Crow) se při svém druhém víkendu v kinech dokonce už ani nevešla do první desítky. V Česku točená komiksovka utržila jen 1,8 milionu (2,2 i s prodlouženým víkendem). Celosvětově to snímek dotáhl ke 13 milionům a nejspíš už přidá jen jednotky milionů. Při padesátimilionových nákladech jde o totální fiasko. Obnovená premiéra Koralíny (Coraline) dokázala o víkendu utržit ještě další 3 miliony a kompletně se loutkovému animáku při návratu do kin podařilo vyždímat z diváků dalších skoro 37 milionů. Na patnáct let starý film super výsledek. A přehled uzavíráme spolu s novinkou 1992. Historické drama s Tyresem Gibsonem skončilo až na 13. příčce, utržilo 1,6 milionu a je na odpis.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Deadpool & Wolverine

Zdroje: Box Office Mojo, Luiz Fernando, The Numbers

Galerie: 2

Box Office: Před návratem do škol v kinech chcípl pes | Fandíme filmu Box Office: Před návratem do škol v kinech chcípl pes | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest