Vetřelec: Romulus – První ohlasy opěvují návrat ke kořenům

Vetřelec: Romulus – První ohlasy opěvují návrat ke kořenům | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Máme se připravit na děsivou akční podívanou, postavenou na praktických efektech.

Disney má velký týden. Hovořil o výsledcích a plánech s investory, pořádá víkendovou akci D23, kde má odhalit řadu novinek. A v rámci toho všeho uspořádal také první veřejné promítání snímku Vetřelec: Romulus (Alien: Romulus), který vlastní skrze svou dceřinou společnost 20th Century Studios. Na projekci byli pozvaní influenceři, nikoliv novináři, takže je třeba tentokrát brát úvodní ohlasy s ještě větší opatrností než jindy. Nicméně s tímhle vědomým, jaké první ohlasy jsou?

 

Jedním slovem nadšené. Tweety nejsou smířlivé, opatrně pochvalné nebo pochlebující. Ne, jsou prostě nadšené. Zaznívají zvolání o nejlepším hororu roku a jednom z nejlepších filmů v rámci vetřelecké značky. Dopředu tvůrci hovořili o tom, že se snažili vypravěčsky kombinovat Aliena a Aliens, což se prý podařilo. Dle ohlasů máme čekat kombinaci mrazivého, napínavého hororu s velkolepě pojatými akčními sekvencemi.

Nechybí skličující klaustrofobie, budování napětí, krásné kulisy, monstra oživená s pomocí praktických efektů, správně odporné monstrózní okamžiky i krvavá úmrtí. Velká část reakcí zmiňuje vynikající práci se zvukem. Máme se těšit na zajímavou výstavbu světa a chytrý scénář, kdy prý postavy velice uvěřitelně řeší (nebo zkoušejí řešit) situace, do kterých se dostanou. Chválené je i herecké obsazení a dramatická práce s postavami.

 

Opakovaně zaznívá, že závěr snímku je překvapivý a strhující. I ti diváci, kteří byli vůči snímku skeptičtí, si jej nakonec pochvalují. Má potěšit fanoušky série, kdy skládá poctu starším snímkům, přirozeně k nim zapadá, ale zároveň přidává něco vlastního. Romulus si údajně skvěle hraje s kontinuitou a před jeho návštěvou v kině se vyplatí pustit si znovu Aliena a Aliens.

Foto: 20th Century Studios

Zdroje: AVP Galaxy, Fede Alvarez

Galerie: 2

Vetřelec: Romulus – První ohlasy opěvují návrat ke kořenům | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – První ohlasy opěvují návrat ke kořenům | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest