Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online

Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Režisér vysvětluje, jak se novinka vztahuje k původním filmům a v čem je odlišná.

Jednou z fanouškovsky nejvděčnějších premiér letošního léta bude Vetřelec: Romulus (Alien: Romulus). V tom vracíme spolu s novým samostatným příběhem mezi události prvního Vetřelce z roku 1979 a Vetřelce Jamese Camerona (1986). Když se zeptáte přímo režiséra Fedeho Alvareze, ke kterému ze dvou snímků by svou novinku připodobnil spíš, tak otázku označí za perverzní. Oba dva snímky jsou tak dobré a tak rozdílné, že se mezi nimi nedá vybírat.

Chtěl si ideálně od obou vzít něco, a tak se snažil z „jedničky“ napodobit hlavně pozvolné odvíjení číhající hrůzy a ze „dvojky“ pocit, že jsou smrtící xenomorphové úplně všude a není před nimi úniku. Děj novinky je zasazený mezi události obou starších snímků a dokonce i vizuálně si bere inspiraci z obou. Představená stanice Renesance je rozdělená do dvou samostatných modulů. Remus připomíná Vetřelce (Alien 1979) a loď Nostromo, zatímco o něco modernější Romulus spíš Vetřelce (Aliens 1986) a základnu na kolonii Hadleyho naděje.

Nicméně konkrétním Vetřelcem, který ve Fedem vyvolal chuť natočit vlastní film, je překvapivě videohra Alien: Isolation, kde Amanda Ripley 14 let po událostech prapůvodního snímku hledá svou ztracenou matku. Když už se Alvarez do příprav vlastního Aliena pustil, chtěl dodržet dosavadní tradici, kdy má každý trochu jinou příchuť. To chtěl promítnout už do samotného obsazení. Při vymýšlení postav se mu stala inspirací vystřižená scéna z Vetřelců, kde na Hadleyho naději vidíme děti. Mladší postavy se totiž v nebezpečné situaci chovají jinak. Nejsou to ostřílení vojáci nebo informovaní vědci, nejsou to všeho schopní vězni a dokonce ani zkušení vesmírní dělníci. Nejsou ani pořádně dospělí. Proto jsou podle režiséra daleko blíž k divákům – stejně jako my jsou vesmírem zatím úplně nepolíbení. Nemají nejmenší tušení, jak funguje přetlaková komora. Na vesmírnou hrozbu jsou tedy dost možná připraveni hůř, než kdokoliv předtím.

Liší se také vzájemná dynamika mezi postavami. Nejsou to kolegové, parťáci nebo spoluvězni. Vyrůstali spolu, jsou to nejlepší kamarádi a sourozenci. Seznámili se někdy v době, kdy jejich rodiče dostali práci na stejné vesmírné základně. Hodně toho spolu zažili a dnes jsou si jeden pro druhého jedinou rodinou. K tématu sourozenectví se vztahuje chování společnosti Weyland-Yutani kdesi v pozadí, Romulus a Remus byli v římské mytologii samozřejmě bratři. A středobodem vyprávění je sourozenecký vztah hrdinky Rain (Cailee Spaeny) a jejím bratrem Andy (David Jonsson).

Ačkoliv v tomhle případě jde o sourozenectví poněkud komplikované. Andy není Rainin pokrevní bratr. Je to syntetická bytost. Rain Andyho miluje jako bratra, ale vyrůstat se syntetickou bytostí s sebou nese jisté obtíže, které během snímku budou postupně předestřeny. A aby to bylo ještě složitější, Andy je starší model, navíc poškozený. Takže i když mu umírající Rainin otec před lety nakázal, aby se o sestru postaral, tak se občas spíš starala ona o něj. Vztah dvojice je pro snímek zásadní, především pak to, jak se oba zachovají, až půjde do tuhého.

Tolik k tomu, co o filmu říkají tvůrci. Teď už si pusťte nový trailer a koukněte do galerie na nejnovější plakát a fotky.

Vetřelec: Romulus je do velké míry nezávislý na dosavadních Vetřelcích. Odehrává se asi dvacet let od událostí na lodi Nostromo a pojednává o skupině mladých dobrodruhů, kteří kvůli touze po zisku vyrazí na opuštěnou základnu společnosti Weyland-Yutani. Tam místo bohatství narazí na tu nejděsivější životní formu v celém vesmíru. Datum premiéry je stanoveno na 15. srpna 2024, režíruje Fede Alvarez, původní režisér Ridley Scott patří mezi producenty. Do hlavních rolí byli obsazeni Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn a Aileen Wu.

Foto: 20th Century Studios

Zdroje: EW, Empire, Monsterpalooza

Galerie: 8

Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – Nový trailer se prodral online | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest