Vetřelec: Romulus – V nové upoutávce „potrava“ startuje na svůj vesmírný let

Vetřelec: Romulus – V nové upoutávce „potrava“ startuje na svůj vesmírný let | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 4 obrázky
V nové ukázce má v sobě začátek letu za kosmickými bestiemi cosi okouzlujícího i děsivého.

Studio 20th Century Studios potvrdilo, že sci-fi novinku Vetřelec: Romulus (Alien: Romulus) blíže představí na blížícím se Comic-Conu v americkém San Diegu, tradiční velké akci komiksu a fantastiky. Spolu s oznámením vyslání delegace tvůrců a herců proběhla také neotřelá marketingová akce. Studio pár americkým novinářům poslalo VHS kazetu s ukázkou, s níž směli novináři naložit dle uvážení. Logicky se tak rychle dostala online.

Protože jde o digitalizovaný VHS pásek, je kvalita videa dost otřesná. Nicméně i tak je video značně zajímavé. Krom několika klasických trailerových sestřihů je v závěru připojená jedna z úvodních scén filmu, kde protagonisté vzlétají ze svojí domovské kolonie Jackson’s Star vstříc novým dobrodružstvím. Pro některé je to jejich první vesmírný let, jiní se předvádějí a signalizují, že s nimi budou potíže. Video navozuje značný pocit nebezpečí, a to nejen kvůli frajírkům, co jsou na palubě, ale třeba také kvůli divokému startu a černočerné tmě, co kolem číhá. Tu náhle proříznou sluneční paprsky, které zjevně někteří z hrdinů vidí vůbec poprvé. Rázem obraz servíruje čiré krásno a připomínáme si, že jakkoliv mají hororové příběhy vysoký potenciál k odpornosti, ke kráse mají vždy jen krůček. I kdyby třeba jen kvůli mistrovství, s jakým konkrétní autoři připraví vlastní variantu hnusu.

Delší video určené k propagaci chystaného comic-conového panelu doplňují ještě dvě kratší. Jedno hlásá, že Romulus míří ještě větší do kin IMAX a v tom druhém režisér Fede Alvarez film znovu krátce představuje. V galerii pod článkem najdete nejnovější obrázky.

Vetřelec: Romulus je do velké míry nezávislý na dosavadních Vetřelcích. Odehrává se asi dvacet let od událostí na lodi Nostromo a pojednává o skupině mladých dobrodruhů, kteří kvůli touze po zisku vyrazí na opuštěnou základnu společnosti Weyland-Yutani. Tam místo bohatství narazí na tu nejděsivější životní formu v celém vesmíru. Datum premiéry je stanoveno na 15. srpna 2024, režíruje Fede Alvarez, původní režisér Ridley Scott patří mezi producenty. Do hlavních rolí byli obsazeni Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn a Aileen Wu.

Podklady a foto: 20th Century Studios

Galerie: 5

Vetřelec: Romulus – V nové upoutávce „potrava“ startuje na svůj vesmírný let | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – V nové upoutávce „potrava“ startuje na svůj vesmírný let | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – V nové upoutávce „potrava“ startuje na svůj vesmírný let | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – V nové upoutávce „potrava“ startuje na svůj vesmírný let | Fandíme filmu Vetřelec: Romulus – V nové upoutávce „potrava“ startuje na svůj vesmírný let | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest