Jiný člověk: Sebastian Stan v tělesném thrilleru radikálně mění tvář

Jiný člověk: Sebastian Stan v tělesném thrilleru radikálně mění tvář | Fandíme filmu
A24
Zobrazit další 2 obrázky
Proměna obličeje z vás šťastnějšího člověka nutně neudělá. A možná ztratíte sami sebe.

Herec Adam Pearson má neurofibromatózu (jeden z jejích typů a projevů). Genetické onemocnění napadá nervovou soustavu, na povrchu jejíchž tkání vytváří nádory. Ty jsou nezhoubné, často nebolestivé, avšak mohou být obtížně odstranitelné. V Adamově případě deformují obličej. V dosavadním životě se věnoval novinařině a různým dalším zaměstnáním v médiích a snaze o předcházení šikany vůči lidem, kteří vypadají odlišně.

Vede toho také hraje. Kariéru začínal roku 2013 ve snímku Pod kůží, objevil se též ve filmech DRIB a Spoutáni na celý život. Ten natočil s režisérem Aaronem Schimbergem, s nímž se pustil i do novinky Jiný člověk (A Different Man). V tom hlavní roli ztvárnil Sebastian Stan (Winter Soldier, Já, Tonya, Pam a Tommy) jehož protagonista sám na počátku má neurofibromatózu.

Protagonista snímku se jmenuje Edward a kvůli svému vzhledu, se drží v ústraní. Dostane příležitost podstoupit experimentální proceduru, po níž začne vypadat...jako Sebestian Stan. Procedura funguje, ale Edwardova odtažitost od světa zůstává. Teprve když začne předstírat, že je úplně někdo jiný, se věci zdánlivě začnou měnit k lepšímu. Ale jen na první pohled. Postupně se rozostřuje, kým vlastně náš hrdina je. A aby toho nebylo málo, dozvídá se, že ve hře inspirované jeho dosavadním životem dostal hlavní roli herec se stejným onemocněním (hraje ho Adam Pearson), který si ze svojí podoby vůbec nic nedělá a je sebevědomější, než Edward kdy byl, ať už vypadal jakkoliv.

Jiný člověk má pochvalné recenze. Vyprávění je hodně meta, snímek se nebojí být provokativní ani neortodoxního humoru. Nikdy se nespokojí s tím, že by protagonistu pouze litoval, pouze naši lítost zpochybňoval nebo přinášel poselství o tom, že pravá krása je uvnitř, popřípadě rozebíral, jak do nás společnost dlouhodobě vštěpuje pocit, že deformace vzhledu je nelidská. Komplexně vystavěný snímek podle recenzentů mezi tím vším postupně přechází, bere si ode všeho kousek, nebo to staví na hlavu.

Film přináší satiru, humor, řadu tělesných výjevů jak od Cronenberga, poctivé herecké výkony nebo přesvědčivou masku Edwarda. Krom Stana a Pearsona ve snímku vystupují Renate Reinsve, C. Mason Wells, Owen Kline, Charlie Korsmo nebo Patrick Wang. Snímek je k vidění na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, v září chystá premiéru v USA, tak snad se pak vypraví i do další mezinárodní distribuce. Dole v galerii jsou první fotky.

Podklady a foto: A24, KVIFF

Galerie: 3

Jiný člověk: Sebastian Stan v tělesném thrilleru radikálně mění tvář | Fandíme filmu Jiný člověk: Sebastian Stan v tělesném thrilleru radikálně mění tvář | Fandíme filmu Jiný člověk: Sebastian Stan v tělesném thrilleru radikálně mění tvář | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest