Prince Charming: Chris Hemsworth si zahraje pohádkového Krasoně

Prince Charming: Chris Hemsworth si zahraje pohádkového Krasoně | Fandíme filmu
Warner Bros.
Disney zpracuje další svoji klasickou pohádkovou figuru v celovečerním hraném snímku.

Pokračuje Disneyho série hraných filmů inspirovaných jeho animovanými pohádkami. Někdy studio točí přímé remaky (Kráska a zvíře), jindy se animákem pouze inspiruje a odvine od něj nový příběh (Zloba - Královna černé magie). Chystaná novinka Prince Charming bude spíše ten druhý případ.

V českých poměrech se Prince Charming obvykle překládá jako princ na bílém koni nebo princ Krasoň, s ohledem na to, zda klasický archetyp chrabrého, udatného a pohledného zachránce princezen v nesnázích bere vyprávění vážně nebo si z něj spíš střílí.

Přímo u Disneyho nějaká podoba archetypu vystupuje třeba ve Sněhurce nebo Popelce. Hranou podobu už studio představilo v muzikálu Čarovný les (tam byly dokonce hned dva – Chris Pine a Billy Magnussen) popřípadě v seriálu Bylo nebylo (Josh Dallas). Přesné podrobnosti zatím neznáme, ale zdá se, že chystaný film by neměl být navázaný na žádnou konkrétní pohádku.

Disneyho hrané předělávky jsou ve většině případů ždímačky na peníze bez duše, tentokrát je však k projektu jako režisér přizvaný Paul King a to dává velkou naději, že se dočkáme zajímavé podívané. King má za sebou dva vynikající díly Paddingtona a slušně přijatého Wonku. Blízká je mu kombinace nadsázky a jemné poťouchlosti společně se srdečnou laskavostí. Ústřední princ by tak v sobě mohl snoubit upřímné hrdinství se špetkou posměchu, jakou podobná postava na piedestalu rozhodně potřebuje, pokud nechcete, aby začala být nesnesitelná.

Do hlavní role si štáb vyhlédl Chrise Hemswortha, který je v rolích lehce natvrdlých hezounů kovaný, takže by celá tahle směs mohla velmi dobře fungovat. Scénář s Kingem píší Simon Farnaby a Jon Croker a zatím vůbec není zřejmé, kdy bychom se snímku mohli dočkat.

Titulní foto je ilustrační, Chris Hemsworth ve filmu V srdci moře

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest