Natáčení příštích Avengers nebude tak ambiciózní, jako posledně

Natáčení příštích Avengers nebude tak ambiciózní, jako posledně | Fandíme filmu
Marvel
Russoovi potvrdili, kdy začnou příští mega marvelovku natáčet.

V létě bylo oznámeno, že se režie Avengers 5 a 6 chopí opět bratři Russoovi, režiséři posledních dvou dílů série. Zároveň jsme se dozvěděli, že zatímco u šestky zůstává podtitul Secret Wars, pětka byla přejmenována na Doomsday. Termíny premiér obou snímků jsou naplánovány na 30. dubna 2026 a 6. května 2027. V aktuálním rozhovoru Russoovi prozradili něco málo o tom, jak bude probíhat natáčení.

Dříve zaznělo, že se má točit ve druhém čtvrtletí příštího roku. V rozhovoru pro Collider režiséři potvrdili, že natáčení začne na jaře a už mají v kalendáři zakroužkované pevné datum. Nejpozději do té doby tak začneme dostávat další podrobnosti o snímku, minimálně o jeho obsazení.

Redaktor Collideru se pánů také přeptal na to, zda opět budou oba snímky točit více či méně najednou, jako to udělali v případě Infinity War a Endgame. Tenkrát natáčení obou filmů dělilo jen několik týdnů, přičemž některé scény obou snímků se pořizovaly v době, kdy se zrovna točil druhý díl (zřejmě v závislosti na tom, na jaké byl zrovna štáb lokaci, kdy měli herci čas a jak se upravoval za pochodu scénář). V tomhle případě má být přestávka podstatně větší. Mezi natáčením obou snímků stále nebude tak velký rozestup, jak by to bylo u podobně rozsáhlých produkcí obvyklé, nicméně zdá se, že si bratři dost dobře pamatují, jakou posledně dostali nálož, a tak si chtějí tentokrát práci co nejvíc rozprostřít, jak to jen trochu bude možné.

Připomeňme, že natáčení Avengers: Infinity War začalo v lednu 2017, do kin šel film v dubnu 2018. Natáčení Endgame se oficiálně spustilo v srpnu téhož roku, kdy do premiéry zbývaly asi dva roky. Teoreticky tedy měl štáb na dokončení „čtyřky“ víc času, zároveň ale stále souběžně dokončoval „trojku“. Vypadá to, že u pětky a šestky se budou obě produkce o něco méně překrývat, aniž by celkově na výrobu obou snímků v součtu bylo nějak méně času. Jen zkrátka může jít o něco víc oddělené, potenciálně tedy víc soustředěné procesy. Tak snad nový přístup bude jen a jen k užitku.

Titulní foto je ilustrační, z předchozích Avengers

Zdroje: Collider I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest