Americké psycho: Chystá se nové zfilmování

Americké psycho: Chystá se nové zfilmování | Fandíme filmu
Lionsgate
Buřič Luca Guadagnino si po Dej mi své jméno a Teploušovi vybral další dráždivou látku ke zfilmování.

Americké psycho (American Psycho) je už od vydání knižní předlohy klasikou a snímek z roku 2002, kde se Christian Bale vtělil do sebestředného psychopata, látku definitivně proslavil po celém světě. Teď se připravuje nová verze.

Tu má natočit Luca Guadagnino, vášnivý italský filmař, který rozvášnil publikum snímky jako Dej mi své jméno, Oslněni sluncem, Suspiria, Do morku kostí nebo Rivalové. Aktuálně na festivalech boduje s Teploušem a dokončuje After the Hunt s Julií Roberts.

Studio Legendary se pokoušelo s novou verzí Amerického psycha přijít už delší dobu (v jeden moment zvažovalo seriálovou verzi), ale vypadá to, že teprve Guadagnino přišel s takovým přístupem k látce, do kterého se studiu chtělo skutečně investovat. Nepůjde o remake filmu s Balem, ale o novou adaptaci původního románu Breta Eastona Ellise. Luca prý přišel se svěžím pohledem na věcem a úplně novou interpretací.

Scénář nového filmu píše Scott Z. Burns (Bourneovo ultimátum, Nákaza, Vedlejší účinky, Zpráva) a jedním z výkonných producentů je Sam Pressman, syn Edwarda R. Pressmana, jenž produkoval film z roku 2002.

Původní román z roku 1991 se stal kultovním. Byl zatracován za vykreslené násilí a degradaci obětí, na druhé frontě pak chválen jako brilantní kritika kapitalismu a skvěle konstruovaný příběh s nespolehlivým vypravěčem. Ve filmovém zpracování z roku 2000 si Christian Bale zahrál úspěšného investičního bankéře, který má zdánlivě všechno. Kariérní úspěch, mládí, snoubenku, dobrou společenskou trajektorii. To mu ale nestačí a uspokojení hledá ve vraždění prostitutek, kolegů i náhodných spoluobčanů.

Čtěte také: Juror #2: V soudním thrilleru morální zbabělost Nicholase Houlta potápí život nevinnému - trailer

Titulní foto je ilustrační, z filmu s Christianem Balem

Zdroj: Deadline

Americké psycho

21.01.2000 | USA, Kanada
Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest