Běžící muž: Nová verze dystopické sci-fi obsadila záporáka

Běžící muž: Nová verze dystopické sci-fi obsadila záporáka | Fandíme filmu
20th Century Fox
Krom Joshe Brolina do antagonistické úlohy produkce najala také představitele dalších postav.

Přípravy nové verze Běžícího muže (The Running Man) jsou v plném proudu. Už na jaře byl do hlavní role obsazen Glen Powell, v posledních týdnech jej doplňují další tváře. Nejnověji je velkým úlovkem Josh Brolin, jenž bude představovat záporáka. Tomu nejsou záporné role cizí. Ztvárnil Thanose v Avengers nebo Cablea v Deadpoolovi. Tady má hrát producenta zvrácené futuristické soutěže, v níž jsou vězni dystopické společnosti vysíláni zemřít pro pobavení ztumpachovělých diváckých mas.

Do dalších, zatím nespecifikovaných rolí byli v posledních týdnech obsazeni Katy O’Brian (Twisters, Zatracená krvavá láska, Mandalorian), Daniel Ezra (Fotbalový talent) a Karl Glusman (Devs). Natáčet se má začít z kraje příštího roku.

Režíruje Edgar Wright, scénář s ním napsal Michael Bacall. Produkuje Simon Kinberg. Datum premiéry je v českých kinech stanoveno na 27. listopadu 2025. Látka už byla jednou zfilmovaná v roce 1987, s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Románovou předlohu napsal Stephen King. Tady je knižní anotace: Vítejte v Americe roku 2025, kde nejlepší muži nekandidují na prezidenta. Hrají o život – ve Hře smrti. Každou noc jsou všichni Američané naladěni na nejsledovanější TV hru-show – Running Man. Každou noc sledují, zda soutěžící najdou smrt z rukou Lovců právě tento den. Pokud přežijí třicet dní, získají cenu – milion dolarů. Dosavadní rekord je osm dní… Ale nyní je ve Hře nový muž, Ben Richards, který dokáže porazit krutou nepřízeň osudu, podvodnou hru, surový Systém. A proti tomu sází vše, co má…

Titulní foto je ilustrační, Josh Brolin v Deadpoolovi 2

Zdroje: The Hollywood Reporter, Justin Kroll, Deadline I, II, III

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest