The Assessment: V děsivé budoucnosti se děti plodí pod dohledem

The Assessment: V děsivé budoucnosti se děti plodí pod dohledem | Fandíme filmu
Amazon Prime Video
Elizabeth Olsen v psychologickém thrilleru čelí tvrdému dystopickému systému.

Novinka The Assessment (zhruba „Posudek“) se odehrává v blízké budoucnosti zničené klimatickou katastrofou kde všichni žijí poklidnými životy, ale vláda přísně kontroluje veškeré zbývající zdroje. Aby se zabránilo přelidnění, rozhoduje stát o tom, kdo smí a nesmí mít dítě. Vyprávění sleduje sedm dní, během nichž navštíví Miu a Aaryana posudková pracovnice Virginia. Pár je nervózní, i když jsou na první pohled ideálními kandidáty.

Žijí v poklidném odlehlém domě, kde Aaryan dělá genetický výzkum, zatímco botanička Mia provádí vlastní vědeckou práci ve skleníku. Virginia jim pokládá sérii osobních až trapných otázek, kdy zkoumá vše od toho, jak se pár seznámil, až po četnost jejich sexuálních styků. To je ale jen začátek. Následně na dvojici čekají simulace potenciálních hrůz, kterým mohou děti své rodiče vystavit. Jednotlivé zkoušky jsou ale víc a víc abstraktní a matoucí, není vůbec jasné, jak by na něm měli Aaryan a Mia reagovat a mezi dvojicí začíná vznikat rozkol. Z celého procesu evaluace se stává noční můra, která dvojici donutí pochybovat o základech celé společnosti a o to, co vlastně znamená být člověk.

Partnery hrají Elizabeth Olsen (marvelovky, Láska a smrt) a Himesh Patel (Yesterday, Tenet), Virginii pak Alicia Vikander (Tomb Raider, Dánská dívka). Dále hrají Minnie Driver (Dobrý Will Hunting), Indira Varma (Hra o trůny), Nicholas Pinnock (Captain America: První Avenger), Charlotte Ritchie (Wonka) a Leah Harvey (Nadace). Film jako svou celovečerní prvotinu natočila Fleur Fortuné, jež dosud dělala reklamy a videoklipy. Scénář napsali John Donnelly a dvojice, jež vystupuje pod společným označením Mrs. & Mr. Thomas. Premiéru bude mít film teď na filmovém festivalu v Torontu, celosvětová práva zakoupila streamovací služba Amazon Prime Video.

Foto: Amazon Prime Video

Zdroje: TIFF, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest