The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer

The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer | Fandíme filmu
Vertical Entertainment
Zobrazit dalších 5 obrázků
Drama točené na motivy skutečných událostí srší akcí a napětím.

Snímek The Order popisuje skutečné události, které se odehrály v 80. letech minulého století na severozápadě Ameriky. Přívrženci neonacistického kultu začali krást miliony, aby nakoupili pušky a pokusili se rozpoutat ozbrojenou rebelii vůči USA. Trailer snímek vykresluje jako opravdu hutné drama, kde průšvih visí ve vzduchu. Akční scény svou hutností a zemitostí dávají vzpomenout na Nelítostný souboj a vedle toho se odvíjí vyšetřovatelské drama jak od Finchera. Sledujeme vyšetřovací proces, osobní pocity detektivů, ale i dění v neonacistickém kultu, který vedle svých odporných plánů souběžně také nasvěcuje fakt, že bezmezně se oddat službě Spojeným státům také zavání kultem.

Děj je zasazený do roku 1983, kdy na americkém severozápadě rapidně narůstá počet násilných bankovních loupeží, únosů obrněných vozidel a padělání peněz. Úřady netušily, co si mají počít. Pouze jeden agent FBI si dokázal dát dohromady, že nejde o čistě finančně motivovaný zločin, ale o dílo nebezpečné skupiny domácích teroristů. Tu radikální charismatický vůdce Robert Jay Mathews inspiroval k vedení zničující války vůči federální vládě Spojených států amerických.

Vyšetřovatele hraje Jude Law (Fantastická zvířata, Sherlock Holmes), Mathewse Nicholas Hoult (X-Men, Šílený Max: Zběsilá cesta). Dále hrají Tye Sheridan, Jurnee Smollett, Marc Maron, Odessa Young, Alison Oliver a Philip Granger. Scénář napsal Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek, Creed III) na základě knihy Kevina Flynna a Garyho Gerhardta, jež byla u nás vydána pod názvem Silent Brotherhood. Režíroval Justin Kurzel, jenž dosud vždy projevoval ve svých filmech cit pro výstavbu působivých scén, ale dohromady snímky jako Macbeth nebo Assassin’s Creed tak docela nefungovaly.

Teď by to snad mohlo být jiné, když recenze z festivalů dávají filmu slušné známky (zatím průměr 7,1 z 10) a chválí jej jako strhující podívanou i zajímavou charakterní studii skutečných teroristů. Doma v USA jde film do kin začátkem prosince, u nás bohužel zatím termín nemáme. Tak si alespoň pusťte trailer a koukněte na fotky.

Podklady a foto: Vertical Entertainment

Galerie: 6

The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer | Fandíme filmu The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer | Fandíme filmu The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer | Fandíme filmu The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer | Fandíme filmu The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer | Fandíme filmu The Order: Válka neonácků s USA právě začíná – trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest