Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat

Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu
MUBI
Zobrazit dalších 10 obrázků
Otestujte i svůj žaludek – Chválený tělesný thriller a satira o ženském stárnutí s Demi Moore je tu.

Filmoví nadšenci mohli vidět chválený thriller Substance (The Substance) už na MFF Karlovy Vary. Snímek režisérky Coralie Fargeat kritizuje kulturu posedlosti mládím a krásou, která drtivě dopadá především na ženy. Ze satirického dramatu se postupně vyvine plnohodnotný tělesný horor, když hrdinka v podání Demi Moore podstoupí experimentální léčbu.

Ta ji dokáže „proměnit“ v její zhruba dvacetileté, dokonalé mladší já. Má to však jasně daná pravidla. Když je porušíte, nedopadne to dobře. A nebyl by to tělesný horor, pokud by pravidla porušena nebyla. Už samotná proměna, kdy se mladší já doslova vytrhne z těla starší hostitelky, bude zřejmě pro některé diváky drsná. Maskérský tým se nicméně se silikonem, latexem a umělou krví vyřádil ještě daleko víc, když tělo Elisabeth Sparkle (Moore) a jejího mladšího alter-ega Sue (Margaret Qualley) začne postupně degradovat. Propagační kampaň většinu překvapení utajila, ale snad neprozradím příliš, když napíšu, že maskéři používali pro různé fáze znetvoření termíny jako „Glum“, „Monstro“ nebo „Blob“.

Film je postupně ostřejší a ostřejší a ačkoliv neukazuje nic, co by nějak rozházelo zkušené diváky hororů, opatrná marketingová kampaň možná nakonec nebyl až tak dobrý nápad. Někteří diváci zřejmě na základě trailerů čekali prostě pichlavé, satirické drama, a když začne jít do tuhého, tak Substanci nevydýchají. Pro někoho je film drsný už po hodině, jiní to vzdají až s poslední dvacetiminutovkou, která se propadá do vod krvavé fantasmagorie. Někdo jen odvrací zrak, ale online se objevila i celá řada svědectví o tom, jak šokovaní lidé opouštějí kinosály.

Těžko říct, jak jsou podobné odchody vlastně rozsáhlé, nicméně pro Substanci je to jednoznačně reklama zdarma. Jestli vy sami na Substanci máte žaludek, si můžete ověřit už ode dneška, kdy snímek vstupuje do české kino distribuce.

Elisabeth Sparkle (Demi Moore) je stárnoucí herečka a fitness instruktorka, kterou šéf vyhodí v den jejích padesátých narozenin, protože je podle něj příliš stará. Pak se ale dozví o produktu zvaném The Substance. Látce, která dokáže vytvořit vaše mladší, krásnější a dokonalejší já (Margaret Qualley). Jediný problém je v tom že se doslova rozdělíte na dva lidi, kteří sdílejí jedno vědomí. To musí naprosto bezpodmínečně přecházet mezi oběma těly, pravidelně po sedmi dnech. Pokud to porušíte, je problém. V další roli vystupuje Dennis Quaid, režírovala Coralie Fargeat.

Podklady a foto: Working Title, MUBI, Indie Wire

Galerie: 11

Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu Substance: Tělesný horor někteří diváci nedokážou dokoukat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest