Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění

Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu
Millenium Media
Zobrazit dalších 11 obrázků
Další zpracování Hellboye dorazilo na domácí video. Recenze ale snímku moc nefandí.

Nový filmový Hellboy se tichoučce připlížil. Po pokaženém Hellboyovi: Královně krve bylo pár let ticho, a pak najednou začátkem loňského roku přišla zpráva, že se zfilmování dostane příběh Hellboy: The Crooked Man. Poměrně malé mediální pozornosti se novinka dočkala kvůli tomu, že nešlo o nákladný velkofilm, ale o lacinou produkci, která podle cyniků měla sloužit především k tomu, aby produkční společnost Millenium nepřišla o filmová práva.

Od konce letních prázdnin byl snímek postupně v různých zemích nasazován do kin, ale ta v Česku a na Slovensku se nedočkala. Lokální zvědavci tak budou mít příležitost vidět snímek až teď, kdy film vychází na VOD. Je možné, že prodej bude zatím geograficky limitovaný pouze na Spojené státy, nicméně s VPNkou si i lokální zájemci budou moci film zakoupit na iTunes, Amazonu, nebo prostě kdekoliv jsou zvyklí si kupovat filmy. Film by měl být k dispozici od zítřka (8. října), od 6 hodin ráno středoevropského času.

Otázkou zůstává, zda jde o co stát. Jak se zatím film vyhýbal Spojeným státům, tak nevyšlo nějaké závratné množství recenzí, ale ty co se objevily, většinou hovoří o průměrném zážitku. Málokdo film vyloženě odsuzuje, ale je patrné, že předem bylo vyloučeno, že by filmaři mohli natočit něco výjimečného. Prakticky všechny recenze totiž uvádějí, že je strašně vidět, že tvůrci prostě neměli dostatečný rozpočet na to, co zamýšleli. Celkový dojem záleží na osobních preferencích: Jedněm přijde, že se The Crooked Man až příliš opírá o klišé (a vlastně ani není nijak strašidelný), druzí naopak snímek vnímají jako příjemně mrazivý, chválí jeho snahu a věrnost komiksové předloze.

Ještě než se rozhodnete, zda novému Hellboyovi chcete věnovat čas, můžete si pustit poslední zveřejněnou ukázku:

The Crooked Mana se odehrává v 50. letech minulého století ve vesnické oblasti Apalačského pohoří. Hellboy je nováček v organizaci BPRD (Úřad paranormálního výzkumu a obrany) a v horách objevuje malou vísku sužovanou čarodějnicemi, jež vede Paskřivec – místní ďábel s nepříjemnou vazbou na Hellboyovu minulost. Režíruje Brian Taylor a scénář filmu napsal přímo autor Hellboye Mike Mignola, spolu se svým častým spolupracovníkem Chrisem Goldenem.

V komiksech je Paskřivec původem válečný obchodník z 18. století, který byl za své zločiny oběšený. Vrátil se však z pekla a stal se lokálním ďáblem pro Apalačské hory. V komiksech je důležitá také postava Toma, který Paskřivcovi upsal svou duši. Společně s Hellboyem se vypravil zjistit, zda jeho duši ještě půjde zachránit. Ve snímku budou vystupovat tři hlavní postavy – Hellboy (Jack Kesy), Tom (Jefferson White) a zbrusu nová postava Bobbie Jo Song (Adeline Rudolph) kterou Mignola vymyslel speciálně pro filmovou verzi příběhu.

Podklady a foto: Millenium Media

Galerie: 12

Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu Hellboy: The Crooked Man – Novinka konečně bude k vidění | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest