Vrána je tak neúspěšná, že jde po třech týdnech na VOD

Vrána je tak neúspěšná, že jde po třech týdnech na VOD | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Komiksovka točená v Praze to vzdává v kinech a jde do obýváků.

Filmová adaptace videohry Borderlands byla v srpnu tak neúspěšná, že ji studio Lionsgate poslalo na domácí video jen deset dní po premiéře v kinech. Smůla se lepí studiu na paty dál a úspěch od té doby nezaznamenal ani žádný jeho další film. Nové zpracování Vrány (The Crow) sice bylo o něco méně nákladné na výrobu než Borderlands, ale také nebylo nejlevnější, také v kinech propadlo a také se jej v Lionsgate rozhodli poslat brzy na domácí platformy.

Tentokrát to sice nebylo po deseti dnech, ale „až“ po zhruba třech týdnech, ale i tak jde o jasný signál toho, jak moc film pohořel, a že z něj studio chce na VOD vyždímat alespoň něco, dokud mají diváci v paměti kampaň určenou pro kino distribuci. Při padesátimilionovém rozpočtu se podařilo po celém světě do dneška v kinech utržit jen slaboučkých 21 milionů dolarů. Každý další drobák z VOD se tak bude hodit.

České VOD služby zatím mlčí, ale s VPNkou můžete už teď snímek pronajímat či kupovat v zahraničí. Dle všech dosavadních reakcí nová Vrána za moc nestojí, ale jestli si ujíždíte na zahraničních filmech, co využívají české lokace, má toho Vrána dost co nabídnout. Kolem textu najdete pár videí, co byla spolu s domácí premiérou zveřejněna.

Vrána je komiks, kterým se jeho autor Jamese O’Barrem pokusil vyrovnat se smrtí svojí přítelkyně. Jeho hrdina Eric Draven také přišel o svou milovanou, kterou zavraždil spolu s ním pouliční gang. S pomocí vrány, která odvádí duše zemřelých na druhý břeh, vstává Eric z hrobu, aby vykonal pomstu na všech, kteří jsou za smrt jeho milované zodpovědní. Komiks už v roce 1994 zrežíroval Alex Proyas. Z jeho adaptace se stala kultovní atmosferická záležitost, kterou bohužel provází tragický stín – během natáčení zahynul představitel hlavní role, Brandon Lee.

V hlavní roli nového zpracování Vrány vystupuje Bill Skarsgård. Dále hrají FKA twigs, Danny Huston, Laura Birn, Sami Bouajila a Jordan Bolger. Film zrežíroval Rupert Sanders. Scénář napsali Zach Baylin a Will Schneider. Datum premiéry je v českých kinech stanoveno na 29. srpna 2024. Snímek s padesátimilionovým rozpočtem se natáčel v Praze a Mnichově.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 2

Vrána je tak neúspěšná, že jde po třech týdnech na VOD | Fandíme filmu Vrána je tak neúspěšná, že jde po třech týdnech na VOD | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest