Doba ledová: V přípravě je šestý díl animované série

Doba ledová: V přípravě je šestý díl animované série | Fandíme filmu
20th Century Studios
Prozradil to představitel oblíbeného lenochoda Sida.

Herec John Leguizamo už od roku 2002 propůjčuje hlas animovanému lenochodovi Sidovi v sérii Doba ledová (Ice Age). V roli promlouval už v řadě nejrůznějších speciálů a především v pěti celovečerních filmech. Leguizamo teď vystoupil v pořadu Wait, Wait...Don’t Tell Me a přitom jen tak mimo řečí zmínil, že se spolu s kolegy zrovna připravují na natáčení hlasů pro šestý díl série.

O snímku zatím nevíme prakticky vůbec nic. Pouze se před časem objevila informace, že blíže nespecifikovaný budoucí projekt ze světa Doby ledové píše Ray DeLaurentis, jenž napsal video spin-off Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem. Je tedy klidně možné, že právě on je autorem regulérní „šestky“. Dobrodružství Bucka Wilda se nicméně řadí k těm vůbec nejhůře hodnoceným dílům série.

Dobrodružství Bucka Wilda byla uvedena na službu Disney+ před dvěma lety, pátý díl hlavní série, pojmenovaný Doba ledová: Mamutí drcnutí, tu byl dokonce už v roce 2016. Za nečinností série stojí komplikace při převodu značky pod křídla společnosti Disney, která koupila 20th Century Fox, někdejší domov Doby ledové. A roli hrálo zřejmě také opadání zájmu, kdy mezi čtyřkou a pětkou klesly tržby v kinech na polovinu.

Zároveň ale Doba ledová stále patří mezi ty nejznámější animované značky. I kdyby byl chystaný příští snímek relativně málo úspěšný, pořád to podpoří zájem o hračky, zábavní parky apod., takže Disney rozhodně nebude na výrobě dalšího filmu tratit. Vzhledem k angažování původního obsazení lze tipovat, že se značka z domácího videa opět vrátí do kin. Naprostou většinu dosavadních dílů se podařilo vyrobit za částku pod 100 milionů dolarů a tržby zatím nikdy neklesly pod 400 milionů dolarů. Z dnešního pohledu komplikovanější divácké návštěvnosti by takový výsledek znamenal docela slušný úspěch, tudíž v Disneym vlastně nemají důvod, proč to s pravěkými zvířaty nezkusit.

Série pojednává o mluvícím mamutovi, lenochodovi a šavlozubém tygrovi, kteří za časů doby ledové zažívají nejrůznější dobrodružství. Postupně se k nim přidávají další zvířátka a zažívají další klimatická období, která si běžně spojujeme s pravěkými dobami. Celá série se opírá hlavně o komediální složku a jejím maskotem je vedlejší postavička šavlozubé veverky Scrata, která se neustále snaží ukořistit svůj vysněný žalud a neustále se jí to nedaří.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího dílu

Zdroj: NPR

Doba ledová

12.03.2002 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest