Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer

Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer | Fandíme filmu
Max
Zobrazit dalších 5 obrázků
Upíří Stephena Kinga už brzy dorazí na streamovací službu Max a blíže se nám odhalují.

Pár dní nazpátek jsme si představili horor Prokletí Salemu (Salem's Lot), další z řady hororů inspirovaných bohatou bibliografií Stephena Kinga. Tehdy byl k dispozici teprve první klip, teď už jsme dostali i regulérní trailer.

Po jeho shlédnutí se nabízí otázka, proč jde film na domácí video a ne do kin. Ano, místy je vidět, že Prokletí nemělo takový rozpočet, jako třeba To, další Kingova adaptace, na níž pracovat jako scenárista Gary Dauberman, režisér Salem's Lot. Ale rozhodně to nebije do očí. Záběry nechají vyniknout to, co je podstatné, pracuje se s mlhou a světlem, a tak většina záběrů vypadá minimálně slušně.

Daří se navodit takový ten staromilský feeling, jaký máme s Kingem spojený. Jsme na maloměstě, kde se tak trochu zastavil čas, lidé jsou si svým způsobem blíž, ale možná si maličko koukají přes rameno. Místo má svůj magnetismus, ale někteří z něj za každou cenu chtějí utéct. A v tom všem se odehrává příjemně mrazivý příběh. Zjevně nepůjde o nějaký nebetyčný děs, ale atmosféra nechybí a s upíry nejspíš bude zábava.

Příběh začíná, když se úspěšný spisovatel Ben Mears vrací do svého rodného města Jerusalem's Lot, kde by rád načerpal inspiraci. Sice se zde zamiluje do přitažlivé Susan, ale stejně si na příjezd do města nemohl vybrat horší dobu. Společně s ním totiž přijíždí Richard Starker, který se usídlí v léta opuštěné rezidenci nad městem, kde dlí jeho pán, prastarý upír. V tu chvíli se začínají ve městě ztrácet lidé.

Jako první se ztratí mladí kluci Ralph a Danny Glickovi a brzy hrozí, že krvesaj ovládne celé městečko. Ben a Susan začínají vyšetřovat, kam se lidé ztrácejí a rychle se k nim přidává celá skupinka odvážných. V té jsou: Doktorka Cody, která jako první nabere podezření, že se městem šíří jakási krevní choroba. Školák Mark, který miluje horory, má pro strach uděláno a zajímá jej, co se stalo spolužákům. A skupinu uzavírá otec Callahan, který v poslední době zápolí s vlastní vírou. Pomocnou ruku nabízí ještě středoškolský učitel Matthew, který je něco jako lokální Van Helsing.

V hlavních rolích vystupují Lewis Pullman, Makenzie Leigh, Alfre Woodard, Bill Camp, John Benjamin Hickey, Nicholas Crovetti, Jordan Preston Carter, William Sadler, Spencer Treat Clark, Cade Woodward, Debra Christofferson a Pilou Asbæk. Režíruje Gary Dauberman, autorem předlohy je Stephen King. Datum premiéry je na službě Max stanoveno na 3. října.

Podklady a foto: Max

Galerie: 6

Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer | Fandíme filmu Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer | Fandíme filmu Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer | Fandíme filmu Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer | Fandíme filmu Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer | Fandíme filmu Prokletí Salemu: Staromilský horor ukázal první trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest