Vision: Marvelovská novinka obsadila antagonistu

Vision: Marvelovská novinka obsadila antagonistu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Známe herce, který půjde Paulu Bettanymu po krku. A o čem celá série bude?

Před pár dny jsme se dozvěděli, že v nové sérii s androidem Visionem se vrátí do světa Marvelu také Ultron (James Spader) nebo přinejmenším nějaká jeho podoba. I v posledním článku o chystané sérii The Hollywood Reporter zmiňuje, že by se Spader mohl ukázat v lidské formě. Ať už to v rámci vyprávění bude znamenat cokoliv. Záhy přišla další castingová zpráva.

K obsazení se připojil Todd Stashwick. Toho zná dobře showrunner Terry Matalas, který s hercem spolupracoval už na seriálech Picard a 12 opic. Todd má ve Visionově (stále oficiálně nepojmenované) sérii ztvárnit zabijáka, který je syntetickému Avengerovi (Paul Bettany) na stopě. Snaží se dostihnout jeho a technologii, kterou disponuje.

Krom toho, že neznáme název, nevíme o sérii ani mnoho dalšího. Má jít o pomyslný třetí díl trilogie, kdy první částí je WandaVision, tou druhou Agatha za vším schovaná a třetí právě Vision. Obecně má být show o tom, jak bílý (šedý) Vision ze závěru série WandaVision hledá smysl svojí existence.

Insideři nicméně v poslední době začínají na sociálních sítích hovořit o tom, že by se minisérie měla inspirovat komiksovým příběhem, ve kterém si Vision vytvoří umělou rodinu. Šušká se, že by v sérii mohla vystupovat Elizabeth Olsen, avšak možná nikoliv jako Wanda Maximoff, ale jako umělá žena Virginie, vymodelovaná Visionem, po Wandině vzoru. A v sérii by snad mohly vystupovat také umělé děti obou dvou. Série by tak mohla být jakýmsi zrcadlem WandaVision, když by tentokrát Vision byl namísto Wandy tím, kdo by si vytvořil iluzorní rodiný život. Do role jednoho z dětí by snad mohl být obsazen Javon Walton známý ze seriálu Euforia.

Vision je ve filmovém světě Marvelu umělá bytost, která vznikla kombinací Ultronem vytvořeného vibraniového těla, umělé inteligence JARVIS vyvinuté Tonym Starkem a částečně Brucem Bannerem a oživená mocí jednoho z Kamenů nekonečna. Stejného Kamene, který dal (nebo odemkl) síly Wandě Maximoff. Vision soužitím s Avengers a vztahem s Wandou byl stále lidštější a lidštější, až nakonec zemřel v boji s Thanosem, který mu vyrval Kámen nekonečna z čela.

Agentura SWORD zničené tělo znovu složila a opět mu vdechla život za pomoci zbytkové magie jednoho z kouzel Wandy Maximoff. Tento „bílý Vision“ (White Vision) byl SWORDem využitý v boji proti Wandě a uměle vytvořenému Visionovi, jehož Wanda stvořila ze své lásky a zármutku uprostřed svojí iluzorní magické bubliny. Dva Visionové se střetli a ten magický v tom bílém odemkl jeho vzpomínky, jež mu po oživení SWORDem byly odepřeny. Magický Vision po čase zmizel, když bylo zrušeno Wandino kouzlo, avšak White Vision zůstal naživu a odletěl neznámo kam.

Nová série dorazí v roce 2026, Visiona hraje Paul Bettany, James Spader se vrají jako Ultron. V nové roli vystupuje Todd Stashwick. Scenáristou je Terry Matalas.

Titulní foto je ilustrační, ze série WandaVision

Zdroje: The Hollywood Reporter, Daniel Richtman I, II, Alex Perez

Galerie: 3

Vision: Marvelovská novinka obsadila antagonistu | Fandíme filmu Vision: Marvelovská novinka obsadila antagonistu | Fandíme filmu Vision: Marvelovská novinka obsadila antagonistu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest