Padouch Ultron se vrací do filmového světa Marvelu

Padouch Ultron se vrací do filmového světa Marvelu | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
James Spader si po soupeření s Avengers zopakuje setkání s Visionem v nové sérii.

Na jaře jsme se dozvěděli, že nová série o marvelovském androidovi Visionovi (Paul Bettany) dorazí na Disney+ v roce 2026. Natáčení začne zkraje příštího roku v Anglii, a tak produkce zatím má dost času, ale přípravný proces se přesto začíná rozbíhat.

Momentálně se dozvídáme, že k Paulu Bettanymu se přidá další starý známý. Po letech se na scéně opět ukáže Ultron, ústřední záporák Avengers: Age of Ultron. V roli se vrací James Spader. Magazín Deadline k jeho obsazení dodává, že by nemuselo jít pouze o dabérskou roli. To může znamenat v zásadě dvě věci. Buď sám Spader při natáčení digitálnímu robotovi propůjčí na place své pohyby anebo robot z jakéhokoliv důvodu bude mít v nějaký moment lidskou podobu.

Jak jsme viděli ve druhých Avengers, Ultron a Vision vycházejí ze společných počátků, jejich další setkání tedy určitě může být příběhově zajímavé, zvlášť jestli „bílý Vision“ bude v chystané sérii blíže poznávat sám sebe. Magazín Deadline dále uvádí, že by se v sérii mohla ukázat také čarodějka Wanda Maximoff, která je ve světě Marvelu taktéž s Visionem úzce provázaná. Vystupovali ve společném seriálu WandaVision a naposledy jsme Wandu (Elizabeth Olsen) viděli v Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství.

Vision je ve filmovém světě Marvelu umělá bytost, která vznikla kombinací Ultronem vytvořeného vibraniového těla, umělé inteligence JARVIS vyvinuté Tonym Starkem a částečně Brucem Bannerem a oživená mocí jednoho z Kamenů nekonečna. Stejného Kamene, který dal (nebo odemkl) síly Wandě Maximoff. Vision soužitím s Avengers a vztahem s Wandou byl stále lidštější a lidštější, až nakonec zemřel v boji s Thanosem, který mu vyrval Kámen nekonečna z čela.

Agentura SWORD zničené tělo znovu složila a opět mu vdechla život za pomoci zbytkové magie jednoho z kouzel Wandy Maximoff. Tento „bílý Vision“ (White Vision) byl SWORDem využitý v boji proti Wandě a uměle vytvořenému Visionovi, jehož Wanda stvořila ze své lásky a zármutku uprostřed svojí iluzorní magické bubliny. Dva Visionové se střetli a ten magický v tom bílém odemkl jeho vzpomínky, jež mu po oživení SWORDem byly odepřeny. Magický Vision po čase zmizel, když bylo zrušeno Wandino kouzlo, avšak White Vision zůstal naživu a odletěl neznámo kam.

Nová série dorazí v roce 2026, Visiona hraje Paul Bettany, James Spader se vrají jako Ultron. Scenáristou je Terry Matalas.

Titulní foto je ilustrační, Ultron v Avengers: Age of Ultron

Zdroje: The Hollywood Reporter, Deadline

Galerie: 3

Padouch Ultron se vrací do filmového světa Marvelu | Fandíme filmu Padouch Ultron se vrací do filmového světa Marvelu | Fandíme filmu Padouch Ultron se vrací do filmového světa Marvelu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest