Jurský svět 4: Název, zápletka a první fotky

Jurský svět 4: Název, zápletka a první fotky | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Noví dinosauří snímek se oficiálně představuje, plus odhalující fotky z natáčení.

Světu se blíže představilo pokračování dinosauří série. Snímek se nakonec bude jmenovat Jurassic World: Rebirth, tedy Jurský svět: Znovuzrození. Název se objevil online už v červenci, když si studio Universal zaregistrovalo ochrannou známku. Teď ale bylo jméno snímku oficiálně potvrzeno. Titul jistě bude souviset s dějem snímku (rozebíráme níže), ale zároveň má nejspíš divákům také signalizovat, že jde o nový příběh. Tedy že při návštěvě kina není třeba znát předchozí jurské filmy, případně že série dělá tlustou čáru za slabě hodnoceným Jurským světem: Nadvládou z roku 2022. Krom názvu bylo zveřejněno i logo filmu, které najdete dole v galerii, společně s prvními fotkami.

Na těch jsou zachycené ústřední hvězdy filmu – Scarlett Johansson, Jonathan Bailey a Mahershala Ali. Johansson vystupuje jako expertka na tajné operace, Zora Bennett. Ta je najatá, aby vedla tým na utajenou misi. Jejím cílem je zajistit genetický materiál tří největších dinosaurů na Zemi. Děj se odehrává pět let od posledního snímku, kdy dinosauři prospívali po celém světě. Kvůli ekologické situaci na planetě nicméně začíná být většina povrchu pro dinosaury (pro ty, kteří žili v zábavním parku Jurský svět a ve snímku Jurský svět: Zánik říše unikli ze zajetí a rozutekli se všude možně) neobyvatelný..

Tým pod vedením Bennett cestuje na rovník, na jedno z posledních míst, kde dinosauři prospívají. Trojice zdejších dinosaurů ukrývá ve svém genomu klíč pro výrobu léku, který by mohl zachraňovat lidské životy (že by odtud pocházel název filmu?) a mít zásadní význam pro celé lidstvo. Tým se nečekaně setkává s rodinou civilistů, jejichž loď byla potopena vodními dinosaury a celá skupina nakonec končí na opuštěném ostrově, kde se musí popasovat se zlověstným a šokujícím objevem, který byl po dekády před lidstvem utajený.

Ali hraje Duncana Kincaida, velitele Zořina týmu. Bailey vystupuje jako paleontolog Henry Loomis. Rupert Friend hraje Martina Krebse, představitele farmaceutické firmy. Manuel Garcia-Rulfo ztvárnil Reubena Delgada, otce rodiny, na kterou tým Zory Bennett narazil. Jeho tři děti ztvárnili Luna Blaise, David Iacono a Audrina Miranda. Philippine Velge, Bechir Sylvain a Ed Skrein potom vystupují jako řadoví členové Zořina týmu.

Štáb momentálně točí v britských ateliérech, dříve točil v thajské džungli a v obrovských maltských nádržích s vodou. Z lokací se na internet dostaly fotografie, které doplňují ty oficiální (najdete dole v galerii) a prokládáme jimi text. Je patrné, že na Maltě se točila scéna zmiňovaného ztroskotání rodiny Bennettových. V Thajsku se točily scény džungle, tedy rovníkového ostrova, kde se má většina děje odehrávat. Dříve se proslýchalo, že by se děj mohl odehrávat v jihoamerickém Surinamu, tak uvidíme, zda bude děj zasazený na nějaký (potenciálně fiktivní) ostrov u jeho pobřeží, anebo bude situovaný jinam.

Co je důležité, jak sami můžete vidět na přiložených fotkách z Thajska, ale i na přiložených fotkách z Británie, kde u ateliérů vyrostly velké pralesní kulisy, hrdinové se nepodívají pouze do obyčejné vegetace. Džungle pohltila jakési starověké město, v jehož ruinách se část děje bude odehrávat. Uvidíme, co přesně to nakonec bude znamenat. Dozvíme se snad, že kdysi dávno žili dinosauři a lidé bok po boku? Nebo ruiny budou jen náhodnou kulisou současných událostí? V jednu chvíli se proslýchalo, že by se film mohl jmenovat „Jurské město“ což by teoreticky mohlo odkazovat právě k tomu, že je příběh zasazený do trosek prastaré civilizace.

Jurský svět 4 (Jurassic World 4) režíruje Gareth Edwards, scénář píše David Koepp. V hlavních rolích Scarlett Johansson, Rupert Friend, Mahershala Ali, Manuel Garcia-Rulfo, Jonathan Bailey, Luna Blaise, David Iacono, Audrina Miranda, Béchir Sylvain, Philippine Velge a Ed Skrein. Produkuje Frank Marshall. České datum premiéry v kinech je stanoveno na 3. července 2025.

Podklady a foto: Universal Pictures

Galerie: 3

Jurský svět 4: Název, zápletka a první fotky | Fandíme filmu Jurský svět 4: Název, zápletka a první fotky | Fandíme filmu Jurský svět 4: Název, zápletka a první fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest