The First Exorcist: Nejstarší vymítání ďábla v dějinách míří do kin

The First Exorcist: Nejstarší vymítání ďábla v dějinách míří do kin | Fandíme filmu
Warner Bros.
V době, kdy se ještě démoni nebáli Ježíše Krista, zachraňuje matka dceru před silami pekel.

Pokud jste viděli pár filmů, kde se vymítají ďábel či démoni, tak dobře znáte prostředky, které v boji se zlem zabírají: Písmo svaté, kříž a modlitby ve jménu Ježíše Krista. Jakmile se zlými silami zápolíte v biblických časech, tak máte rázem problém. O Kristovi mnoho lidí neslyšelo a modlení jeho jménem není rozšířené. Kříž se jako běžný symbol křesťanství rozšíří až o pár století později. A písmo je v té době více či méně Starý zákon, kde najdete jen část textů, které se při boji se zlem běžně předčítají.

Snímek The First Exorcist (První vymítač) je zasazený právě do biblických časů, scenáristé by se tedy měli vyvarovat obvyklých vymítačských klišé a mají příležitost pojmout boj s démony nějakým originálním způsobem. Produkce slibuje fúzi náboženských a nadpřirozených událostí, kde se matka pokusí ochránit dceru před démonickým posednutím.

Anotace: Život rodiny se pomalu mění v noční můru. Naštěstí se ale matka dozvídá o tajuplném léčiteli, který má moc zaříkávat démony. Snaží se jej najít dřív, než bude pozdě a přesvědčit jej, aby zachránil dceři život. Čas ale běží a klacky pod nohy ji házejí nepřátelští římští místodržící.

Novinku chystá scenárista a režisér Greg McLean, jenž má za sebou dva díly série Wolf Creek, Experiment Belko nebo Ztraceného v džungli. Nadpřirozený thriller se bude točit příští rok v Austrálii, přičemž momentálně je na řadě casting. Starověká krajina a architektura mají vzniknout skrze virtuální produkci, zřejmě tedy podobným stylem, jakým vzniká například Mandalorian, kdy se na obří plátno za živé herce promítají detailní obrazy rozličných kulis.

PS: Co myslíte, bude onen tajuplný léčitel samotný Ježíš?

Titulní foto je ilustrační, Vymítač ďábla (1973)

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest