Dlouhý pochod: Mark Hamill v dystopii, kde zastavit znamená zemřít

Dlouhý pochod: Mark Hamill v dystopii, kde zastavit znamená zemřít | Fandíme filmu
Scribner
Stephen King nás zve do dystopické reality, kde mladíci soutěží ve smrtícím „závodě“.

Je to už více než pět let od doby, kdy jsme psali o chystaném filmu Dlouhý pochod (The Long Walk). Letos v létě se dystopický příběh natočený podle předlohy Stephena Kinga začal natáčet. Namísto avizovaného Andrého Øvredala se nakonec režie ujal Francis Lawrence, jenž má s apokalypsami a dystopiemi bohaté zkušenosti – natočil řadu filmů ságy Hunger Games, Já, legendu nebo epizody seriálu See.

Snímek také postupně odhalil své obsazení. Nejznámějšími tvářemi jsou Mark Hamill (Star Wars) a Judy Greer (Ant-Man, nový Halloween), stěžejní jsou nicméně ve filmu figury mladíků, kteří se vydávají na titulární pochod. Nejdůležitější role dostali Cooper Hoffman (Lékořicová Pizza) a David Jonsson (Vetřelec: Romulus, Sektor). Dále hrají Garrett Wareing (Manifest), Tut Nyuot (Sekerka), Charlie Plummer (Impérium - Mafie v Atlantic City, Moonfall), Ben Wang (Narozen v Americe), Jordan Gonzalez (Prolhané krásky: Prvotní hřích), Joshua Odjick (Welcome to Derry) a Roman Griffin Davis (Králíček Jojo).

King předlohu napsal v roce 1979 pod pseudonymem Richard Bachman. Scénář na základě jeho románu napsal JT Mollner (Psanci a andělé). Natáčí se v kanadském Winnipegu a okolí, kde štáb bude až do září.

Děj je zasazený do dystopické Ameriky, kde se lidé baví tím, že sledují Dlouhý pochod. V tom se skupina mladíků vydává na předem vytyčenou trasu. Úkolem není dojít jako první nebo dojít někam, ale zkrátka vydržet. Kdo se odkloní od vytyčené trasy, zastaví nebo se začne loudat, je po několika napomenutích bez milosti zabit. Kdo vydrží jít ze všech nejdéle, vítězí.

Titulní foto: Knižní předloha

Zdroje: Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest