Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady

Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 12 obrázků
Kopírka Strážců Galaxie vstoupila do našich kin, má horší hodnocení než většina videoherních filmů.

Borderlands od počátku nevyhlížely slibně. Velkofilm inspirovaný úspěšnou videoherní značkou se mnohokrát odkládal, chopil se jej nikterak výjimečný režisér Eli Roth, ten byl během natáčení (minimálně dočasně) nahrazen a snímek si prošel přetáčkami. Od první klapky do kin to trvalo více než tři roky. V trailerech snímek působil jako slabší kopírka Strážců Galaxie. Tomuhle označení se tvůrci vehementně bránili, avšak když konečně dorazil film do kin, recenzenti píší přesně to: Že Borderlands jsou slaboučkou variací na Strážce Galaxie. A mnohem víc. Nebo spíš „míň“.

 

Recenze jsou vyloženě tristní. V jednu chvíli na agregátoru profesionálních kritiků Rotten Tomatoes svítila dokonce nula. Teď už si snímek „polepšil“ a z aktuálně započítaných 37 recenzí film hodnotí pozitivně hned 3% kritiků. Průměrná známka činí 3,2 z 10. Ano, téměř jistě bude poměr pozitivních recenzí s jejich celkovým přibýváním narůstat, ale při takhle nízkém startu už nelze očekávat, že by hodnocení narostla jakkoliv zásadně.

Recenzenti hovoří o tom, že jsou filmové Borderlands nemastné neslané...krát deset. Je prý strašně cítit, že se do projektu pletlo mnoho manažerů, hraje se strašně na jistotu, chybí jakákoliv vlastní tvář. Snímek na jednu stranu dělá vše pro to, aby neztratil běžné diváky a tím se stává strašlivě „nijaký“, Zároveň ale neustále zkouší pomrkávat na fanoušky předlohy a to vždycky hrozně okatým, křečovitým způsobem. Ani jedna skupina nemůže být příliš spokojená. Děj je hodnocený jako jalový, postavy si prý publikum nedovedou získat, vtipy jsou otřepané, celé to vypadá ošklivě a cokoliv ve filmu je jen slabou napodobeninou slavnějších vzorů.

 

Produkci se podařilo 60% rozpočtu dopředu získat rozprodejem mezinárodních práv, takže se ztráty rozloží mezi velké množství světových distributorů a produkce po sečtení tržeb z USA a příjmů z domácího videa možná ani nebude příliš ztrátová. Jestli ale divácký zájem bude odpovídat mrzkým recenzím, tak bude návštěvnost tak mizerná, že sága může zcela zapomenout na své nabubřelé sny o vzniku celého provázaného světa.

Pokud byste měli zájem o historické videoherní porovnání, tak podobně mizernými procenty se na Rotten Tomatoes pyšní takové „klenoty“ jako Sám v temnotě / Alone in the Dark (1%), Street Fighter: Legenda z Hong Kongu (3%), House of the Dead (3%), Ve jménu krále / In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (4%), BloodRayne (4%) nebo Mortal Kombat 2: Vyhlazení (4%). Asi vás nepřekvapí, že čtyři z těchto šesti snímků zrežíroval nechvalně proslulý Uwe Boll. Ocitnout se v takové společnosti, to si Eli Roth za rámeček nedá. Navíc měl k dispozicí vyšší rozpočet, než všechny čtyři zmiňované Bollovy snímky dohromady…

Lilith (Cate Blanchett), nechvalně proslulá desperátka s tajuplnou minulostí, se neochotně vrací na svou domovskou planetu Pandoru, aby tam našla ztracenou dceru nejmocnějšího parchanta ve vesmíru, Atlase (Edgar Ramirez). Lilith nachází nečekané spojence: Rolanda (Kevin Hart), bývalého elitního žoldáka, který zoufale touží po vykoupení, malou Tinu (Ariana Greenblatt), divokou prepubescentní specialistku na demolice, Kriega (Florian Munteanu), Tinina svalnatého ochránce s vadou řeči, Tannis (Jamie Lee Curtis), vědkyni, která nemá tak úplně jasno, kde začíná a končí realita, a Claptrapa (Jack Black), robota, který si nedokáže odpustit chytrácké poznámky. Nepravděpodobní hrdinové musí bojovat s vesmírnými monstry a nebezpečnými bandity, aby našli a ochránili ztracenou dívku, která možná drží klíč k nepředstavitelné síle. Osud vesmíru by mohl ležet v jejich rukou, ale budou bojovat ještě za něco důležitější: Jeden za druhého. Do českých kin film bude uvedený 8. srpna 2024.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 13

Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu Borderlands: Jeden z nejhorších filmů roku je tady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest