Thunderbolts: „Temní Avengers“ dělají halo kolem svého názvu

Thunderbolts: „Temní Avengers“ dělají halo kolem svého názvu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Tým „hrdinů z výprodeje“ se bude opírat o své pochroumané a rozmanité osobnosti, aneb co odhalil Comic-Con.

Příští Avengers oznámili na Comic-Conu své režiséry a hlavní hvězdu. Fantastické čtyřce unikl na internet první trailer a Captain America vzbudil podezření, že se v něm ukáže víc Hulků, než se na první pohled tváří. Posledním snímkem, jemuž Marvel Studios věnovala na víkendové prezentaci prostor, byli Thunderbolts*.

Tým antihrdinů, napravených záporáků, morálně rozporuplných lidí a všeobecně pochroumaných osobností, prezentoval před fanoušky hlavně své dynamické herecké obsazení. Prozatím o Thunderbolts* stále víme jen málo a příslib šťavnatého střetávání různorodých figur, donucených spolupracovat, je v tuhle chvíli plus minus vše, čeho se můžeme chytit.

Comic-Con byl na novinky tak skoupý, že dokonce ani neprozradil, co přesně znamená hvězdička, kterou Marvel někdy na jaře přidal k názvu. V textu obvykle hvězdička značí, že sousloví není tak docela definitivní, že neznamená přesně to, jak se na první pohled tváří. Anebo jde o upozornění na poznámku pod čarou, která text důkladněji vysvětluje. V tomhle konkrétním případě fanoušci mají několik různých teorií.

Možná Thunderbolts nejsou tak docela Thunderbolts. Možná jim celou dobu šéfové lžou a vlastně jsou jen obětní beránci. Nebo je vícero týmů a protagonisté nejsou ten nejdůležitější. Potenciálně nejšťavnatější teorií pak je, že někdy během vyprávění se název týmu (potažmo filmu) změní a z Thunderbolts se stanou Dark Avengers, temná obdoba známého hrdinského týmu.

Během Comic-Conu šéf Marvelu Kevin Feige prozradil pouze tolik, že na rozdíl od komiksových sešitů není tým ve filmech pojmenovaný po Thaddeovi „Thunderboltovi“ Rossovi. Aktuálního prezident Spojených států by ve snímku vůbec neměl figurovat a v nejbližší době na něj bude zaměřený výhradně film Captain America: Nový svět.

Dále během komiksové akce zaznělo, že hlavní postavou by měla být Yelena Belova v podání Florence Pugh. Pokud nešlo jen o rozhovorový žertík, tak je teď z Buckyho (Sebastian Stan) kongresman. Stan také žertoval o tom, že má Bucky devět životů jako kočka, což vede k debatám o tom, jestli náhodou zubatá Winter Soldiera přeci jen definitivně nedostihne. Julia Louis-Dreyfus přiznala, že její Valentina za každou cenu touží po moci. A odhaleno bylo také to, že postava Geraldine Viswanathan se jmenuje Mel, což online rozproudilo debaty o tom, zda to náhodou není Melissa Gold. To je v komiksech občanské jméno Songbird, další členky týmu Thunderbolts, která je schopná vydávat sonické výkřiky.

Nejvíc pozornosti si na Comic-Conu vzal vůbec první trailer, kterým se snímek pochlubil. Nedostal se online, tak si musíme vystačit s popisem lidí, kteří byli přítomní v sále. Ukázka začíná někde na předměstí, kde Yelena Belova (Florence Pugh) zaklepe na dveře a otevře jí Alexei (David Harbour). Říká mu „táto“. Ten čekal donášku jídla, ale když zjistí, že je to Yelena, začne rychle poklízet. Z nepořádku je patrné, jak je mu teď všechno jedno, ačkoliv se snaží zalhat, že toho má spoustu na práci a je spokojený. Yelena se otevřeně přiznává, že je s ní nejspíš něco v nepořádku. Cítí se bezcílně a nejjednodušší pro ni je, když může pracovat.

Ostatní protagonisté snímku zřejmě mají v životě podobnou prázdnotu. Bucky v záběrech kráčí do soudního sálu, John Walker (Wyatt Russell) si čte novinový článek, jenž jej líčí, jako padlého hrdinu. V následné scéně se Yelena, John, Ghost (Hannah John-Kamen) a snad i další protagonisté potkávají v jakémsi bunkru, kde po prvotní šarvátce začnou diskutovat a dojdou k přesvědčení, že je všechny nezávisle na sobě někdo najal na stejnou zakázku. Celé je to ale bouda, všichni během mise měli zemřít.

V bunkru členové týmu narazí na „Boba“ (nadčlověka Sentryho, jehož hraje Lewis Pullman), který je nahý, jen v nemocniční košili, na první pohled tedy objekt experimentování. Yelena hovoří o tom, že všichni okrádali vlády a zabíjeli na zakázku a teď se je někdo snaží zlikvidovat. V tu chvíli se dveře uzavřou a začíná odpočet.

Jak se protagonisté z nepříznivé situace dostali zatím nevíme, zbytek upoutávky se zaměřuje na to, co následovalo. Vypadá to, že si podvedená partička došlápne na Valentinu Allegru de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), která je zjevně všechny odepsala. Skupina společně dorazí výtahem do její kanceláře (někteří diváci mají pocit, že byla ve věži Avengers). Když se skupinka na Val dožaduje vysvětlení, říká jim, že jsou klaďasové, pak jsou tu parchanti jako právě Thunderbolts, ale ještě jsou tu daleko horší existence.

To nám signalizuje, že minimálně na papíře by měli Thunderbolts zasahovat proti tak nebezpečným hrozbám, že ve finále nevadí, jaký mají vlastní trestní rejstřík. V případě potřeby navíc není nic jednoduššího, než takovou skupinu hodit přes palubu. Nápis ještě dodává: „Dávejte si pozor, jaký tým poskládáte“. Závěrečné logo prý dává velký důraz na záhadnou hvězdičku a po něm ještě celý trailer uzavírá scéna, v níž kompletní tým projíždí limuzínou pouští a Alexei básní o tom, že jednou budou hrdinským týmem, jehož tváře se lepí na krabice s cereáliemi. Yelena takovou ideu odpálkuje a tím ukázka definitivně končí.

V Thunderbolts se Julia Louis-Dreyfus vrací jako Valentina Allegra de Fontaine, Wyatt Russell jako U.S. Agent, Sebastian Stan jako Winter Soldier, Hannah John-Kamen jako Ghost, Florence Pugh jako Yelena Belova, Olga Kurylenko jako Taskmaster a David Harbour jako Red Guardian. Natáčení snímku odstartuje ještě letos. Scénář postupně psali Eric Pearsons a Lee Sung Jin, režíruje Jake Schreier. Datum premiéry je stanoveno na 1.5. 2025.

Titulní foto: Marvel

Zdroje: Marvel, Marvel II, Comic-Con, ComicBook, Gizmodo, ComicBook,

Galerie: 4

Thunderbolts: „Temní Avengers“ dělají halo kolem svého názvu | Fandíme filmu Thunderbolts: „Temní Avengers“ dělají halo kolem svého názvu | Fandíme filmu Thunderbolts: „Temní Avengers“ dělají halo kolem svého názvu | Fandíme filmu Thunderbolts: „Temní Avengers“ dělají halo kolem svého názvu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest