Fantastická čtyřka: Příští marvelovka se odehrává v jiné realitě

Fantastická čtyřka: Příští marvelovka se odehrává v jiné realitě | Fandíme filmu
Marvel Studios
Šéf studia Kevin Feige potvrdil zasazení filmu, termín natáčení i další zajímavosti.

Marvel si zřídil oficiální podcast (celou první epizodu si můžete přehrát na konci článku). Hostem první epizody byl šéf Marvel Enterteinment Kevin Feige, který připomněl, že starší marvelovské komiksy měly listárnu, kde tehdejší editor nakladatelství, Stan Lee, odpovídal na čtenářské dotazy. Nový podcast tak do určité míry navazuje na tradici komunikování s fanoušky.

V první epizodě se moderátorka Feigeho přeptala, na který projekt se nejvíc těší, na což odpověděl, že na Fantastickou čtyřku (The Fantastic Four). Členové týmu jsou podle něj marvelovskou stálicí a patří mezi legendární pilíře celého univerza. Přesto zatím filmové studio pod jeho vedením dosud nemělo příležitost postavy pořádně prozkoumat. To se teď mění.

Kevin potvrdil, že půjde o dobový snímek zasazený do 60. let minulého století, avšak jak si mohli fanoušci všimnout na zveřejněném plakátu s Human Torchem, děj je zasazený do New Yorku, který nevypadá zrovna jako New York 60. let v „naší realitě“. To nám celkem jednoznačně říká, že film bude zasazený do nějaké jiné reality, jak jsme spekulovali už v momentě, kdy byl plakát zveřejněný.

Snímek točí režisér série WandaVision, Matt Shakman, který je už teď podle Feigeho přestěhovaný do Londýna, kde se bude většina Fantastické čtyřky natáčet. První klapka padne 29. července, tedy den potom co skončí Comic-Con v americkém San Diegu. Jak jsme rozebírali dnes ráno, na tom, bude mít Marvel po pětileté pauze opět svou velkou prezentaci, s největší pravděpodobností 27. července. Jestli máte pocit, že nám tím Kevin naznačuje, že se obsazení těsně před natáčením osobně představí fanouškům, tak máte úplně stejný pocit, jako já.

Magazín NexusPoint potom doplňuje, že štáb bude v Londýně pracovat už s několikadenním předstihem a natáčení snímku poběží zhruba do letošního prosince. Krom Londýna se bude točit v irském Dublinu a kanadském Montrealu.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing. Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit. V hlavních rolích hrají Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn, Ebon Moss Bachrach, Julia Garner, Paul Water Hauser, John Malkovich, Natasha Lyonne a Ralph Ineson. Režíruje Matt Shakman, scénář píší Jeff Kaplan, Ian Springer, Josh Friedman a Peter Cameron. Datum premiéry je stanoveno na 25. července 2025.

Foto: Marvel

Zdroje: Marvel, Nexus Point

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest