Fantastická čtyřka odhalila nový název a první ukázku

Fantastická čtyřka odhalila nový název a první ukázku | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Nová marvelovka se představila na Comic-Conu, první upoutávka se dostala na internet.

Největší zprávou letošního Comic-Conu ze strany Marvel Studios bylo oznámení obsazení Roberta Downeyho Jr. do role Doctora Dooma. Studio nicméně věnovalo čas i jiným filmům, které dorazí do kin ještě před příštími Avengers.

Fantastická čtyřka opět změnila název. Nejprve byl snímek známý zkrátka jako Fantastic Four, pak z toho byla The Fantastic Four a teď je snímek oznámený jako The Fantastic Four: First Steps (Fantastická čtyřka: První krůčky). V dodatečném rozhovoru režisér Matt Shakman vysvětlil, že snímek pojednává o vesmírných závodech a prvních kosmických letech. Je to příběh o objevování a cestách za horizont, takže název filmu je provázaný i s tím (krom toho, že logicky koreluje s faktem, že jde o první díl plánované série).

Děj je zasazený do 60. let v alternativní realitě, režisér zpracování snímku popisuje jako „retro-futurismus“. Klíčový je v rámci příběhu vědecký optimismus 60. let, kdy vznikla i komiksová předloha snímku. Lidstvo vzhlíží ke hvězdám a sní o budoucnosti, Reed Richards (Pedro Pascal), Sue Storm (Vanessa Kirby), Johnny Storm (Joseph Quinn) a Ben Grimm (Ebon Moss-Bachrach) jsou ve svém světě alternativou k Neilu Armostrongovi a spol.

Důležité je, že film nebude vyprávět o tom, jak čtveřice hrdinů získala své nadlidské síly. Shakman je přesvědčený, že většina diváků příběh zrodu Fantastické čtyřky zná a pokud by jej zpracovával znovu, zbytečně by si vyplácal třetinu filmu jeho opakováním. On chce rovnou skočit k vlastnímu dobrodružství jež následuje a přesně to také udělal.

Pokud jde o superschopnosti, kterými čtveřice disponuje, snažili se je tvůrci o to, aby v maximální možné míře odpovídaly lidské anatomii a skutečné fyzice. Když se kupříkladu zpracovával vzhled kamenného The Thinga, vydal se štáb do pouště, aby našel to nejvhodnější kamení, z něhož by poskládali tělo zmutovaného Bena Grimma.

Během panelu přímo do sálu „vletělo“ The Fantasticar, tedy futuristický Cadillac, kterým se Fantastická čtyřka vozí. Můžete si jej prohlédnout v přiloženém videu a stejně tak jsou kolem textu přiloženy různé artworky, které naznačují, v jakém výtvarném duchu bude celý film pojednaný. Pokud jde o zvukové zpracování, tak hudbu pro snímek složí Michael Giacchino, jenž má Oscara za Vzhůru do oblak, napsal hudbu pro oba dva díly Úžasňákových, kteří se Fantastickou čtyřkou výrazně inspirují, a pokud jde o komiksové zářezy, v tomhle směru se může Michael pochlubit hudbou pro Doktora Strange, novou trilogii Spider-Mana, Thora: Lásku jako hrom a Batmana.

Marvel během Comic-Conu zveřejnil pro novou Fantastickou čtyřku krátkou synopsi: „Ve filmu The Fantastic Four: First Steps se Galactus a Silver Surfer chystají zničit planetu Zemi.“

A během panelu byla zveřejněná také první ukázka. Film sice oficiálně začne natáčení až v úterý, avšak režisér v dodatečném interview vysvětlil, že spolu s herci několik dní natáčeli v přípravném středisku pro kosmonauty, kde se chystali na svůj vesmírný let. Natáčeli také televizní seznamku Let's Make a Match a televizní show, v níž Reed Richard seznamuje děti s vědou. To spolu s previzualizacemi dalo dohromady asi dvouminutovou upoutávku, která pak byla uvedena na Comic-Conu.

Celé video je natočené v poměru 4:3, zřejmě tedy má jít kompletně o „televizní záběry“. Možná je video exkluzivně připravené pro Comic-Con, možná bude nějaká jeho obdoba přehraná v samém úvodu filmu, aby byli diváci rychle v praveni do situace. Uvidíme. Ukázka každopádně má onen retro-futuristický nádech, o němž mluvil Shakman.

Pedro Pascal má v roli Reeda Richardse staromódní přízvuk a mluví s dětmi o tom, že existují paralelní světy. Velká část videa je věnovaná tomu, jak tým trénuje na svůj vesmírný let a nakonec raketa skutečně míří ke hvězdám. The Thing (jeho silueta) vystupuje v seznamovacím pořadu Let’s Make A Love Match. Sue Storm říká do kamery, že její bratr Johnny Storm je nezadaný. A celá ukázka končí pohledem na vesmírného obřího padoucha Galactuse, který svýma očima nahlíží do výškové budovy.

Upoutávka unikla online. Až budete číst tyto řádky, bude už konkrétní video nejspíš smazané, ale pokud se porozhlédnete po sociálních sítích, pravděpodobně na něj někde narazíte.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing.

Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit.

Ve filmu The Fantastic Four: First Steps se Galactus a Silver Surfer chystají zničit planetu Zemi. V hlavních rolích hrají Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn, Ebon Moss Bachrach, Julia Garner, Paul Water Hauser, John Malkovich, Natasha Lyonne a Ralph Ineson. Režíruje Matt Shakman, scénář píší Jeff Kaplan, Ian Springer, Josh Friedman a Peter Cameron. Datum premiéry je stanoveno na 25. července 2025.

Foto: Marvel

Zdroje: Marvel, Comic-Con, Yahoo, EW,

Galerie: 5

Fantastická čtyřka odhalila nový název a první ukázku | Fandíme filmu Fantastická čtyřka odhalila nový název a první ukázku | Fandíme filmu Fantastická čtyřka odhalila nový název a první ukázku | Fandíme filmu Fantastická čtyřka odhalila nový název a první ukázku | Fandíme filmu Fantastická čtyřka odhalila nový název a první ukázku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest