Twisters: Katastrofický spektákl dorazil do našich kin

Twisters: Katastrofický spektákl dorazil do našich kin | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si sadu krátkých filmů o filmu, které blíže představují natáčení filmové destrukce.

Ode dnešního dnes se v českých kinech promítá katastrofická novinka Twisters, volné pokračování slavného Twisteru z 90. let. Nevracejí se ústřední postavy, děj nenavazuje, takže kdo má chuť na tornádovou destrukci, může bez obav vyrazit do kina, i když starší snímek nezná.

Recenzenti novinku oceňují mírně nadprůměrnými známkami, kdy o Twisters mluví jako o solidní letní horské dráze, která splňuje to, co se od podobných popcornových výplachů očekává. Vše táhne kupředu charisma Glena Powella v jedné z hlavních rolí. Divácký zájem celkem odpovídá tomu, co film může nabídnout. Spojené státy podle předpovědí do neděle prodají vstupenky za zhruba 50 milionů, zbytek světa by mohl dát dohromady dalších 45-50, tudíž by globální tržba na konci prvního víkendu mohla stát někde kolem stovky. To není špatná částka, ale samozřejmě dost záleží na tom, kolik stálo natáčení. To se snad dozvíme co nejdřív.

Jestli stále nevíte, zda vás vlastně film láká nebo ne, pusťte si ještě pár nejnovějších upoutávek. Ty se zaměřují nejen na záběry z Twisters, ale také na zákulisí a natáčení. Obzvlášť zajímavá pro filmařské fajnšmekry bude poslední upoutávka, která se soustředí na natáčení na filmový pás: V dnešní době digitálních kamer totiž režisér Lee Isaac Chung rozhodl, že bude točit hezky postaru.

Kate Cooper je bývalá lovkyně bouřek, která během vysokoškolských let zažila zdrcující srážku s tornádem. Teď chování bouřek studuje z bezpeční vzdálenosti z New Yorku. Zpátky na pláně jí zláká kamarád Javi, který se snaží otestovat revoluční systém sledování bouřek. Při tom Kate potkává Tylera Owense, okouzlujícího, leč totálně nezodpovědného lovce bouřek z internetu, který točí svá dobrodružství pro sociální sítě. Čím nebezpečnější, tím lepší. Bouře zesiluje a dokonce se objevují strašlivé jevy, které dosud nebyly pozorovány. Kate, Tyler i další lovci stojí v dráze několika různých bouří uprostřed Oklahomy a všichni bojují o holý život.

Snímek podle všeho není dějem nijak provázán s původním Twisterem. V hlavních rolích vystupují Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Anthony Ramos, Brandon Perea, Sasha Lane, Daryl McCormack, Kiernan Shipka, Nik Dodani a Maura Tierney. Režíruje Lee Isaac Chung, scénář napsal Mark L. Smith. Datum premiéry je naplánována na 18. července.

Podklady a foto: Universal

Galerie: 4

Twisters: Katastrofický spektákl dorazil do našich kin | Fandíme filmu Twisters: Katastrofický spektákl dorazil do našich kin | Fandíme filmu Twisters: Katastrofický spektákl dorazil do našich kin | Fandíme filmu Twisters: Katastrofický spektákl dorazil do našich kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest