Avengers 5 a 6 mají natočit režiséři extrémně úspěšné Endgame

Avengers 5 a 6 mají natočit režiséři extrémně úspěšné Endgame | Fandíme filmu
Marvel Studios
Bratři Russoovi jednají o velkém návratu pod křídla Marvelu.

Dlouho se o tom diskutovalo: Kdo natočí příští Avengers. A nakonec Marvel z klobouku vytáhl jméno (jména) nečekané a zároveň zcela logická. Studio se snaží domluvit na návratu bratří Russoových. Informaci jako první přinesl insider Jeff Snider, následně ji potvrdil The Hollywood Reporter a pak všechny ostatní hollywoodské zpravodaje. V tuto chvíli probíhají jednání o přesné podobě spolupráce. Bratři by měli režírovat Avengers 5 a následující Avengers: Secret Wars a měli by také v nějaké roli pracovat i na dalších marvelovských projektech.

Avengers 5 měl točit původně Daniel Destin Cretton, ale před časem projekt opustil. Hovořilo se o angažmá Shawna Levyho, režiséra Deadpoola & Wolverina, ten však má jiné závazky. Dle The Hollywood Repoteru studio podstoupilo několikaměsíční hledání, na jehož konci se nakonec rozhodlo oslovit bratry Russoovi. A vyjednávání se rozeběhlo.

Anthony a Joe Russoovi pro Marvel natočili Captaina Ameriku 2 a 3 a Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame. Všechno dobře hodnocené snímky, všechno hity. Endgame dokonce jeden čas byla komerčně nejvýdělečnějším filmem v historii počítání kasovních tržeb. Natáčení jejich filmů neprovázely zásadní zprávy o rozsáhlých přetáčkách a zákulisních problémech, tak jako některé jiné Marvel filmy poslední doby. Z hlediska studia tak angažování bratrů působí jako sázka na jistotu.

Otázkou je, proč by se vraceli Russoovi. Ti založili společnost AGBO, s níž točí vlastní projekty a produkují projekty jiných tvůrců. Vždy, když přišla v rozhovorech řeč na možný návrat k Marvelu, odpovídali, že by určitě rádi, jen jsou teď pracovně vytížení na mnoho let dopředu. Takže ještě jednou: Proč by se vraceli?

Horší variantou by bylo, pokud by jim Marvel dal obrovskou hromadu peněz a větší tvůrčí svobodu. Od dokončení Endgame totiž Russoovi nenatočili už nic tak dobře hodnoceného a některé jejich projekty jsou (minimálně z tvůrčího hlediska) považovány za vyložené propadáky. Z diváckého pohledu by tedy byla lepší ta varianta, že už Russovi vyčerpali dobrou vůli, kterou v Hollywoodu měli a tak trochu se staženým ocasem se vracejí zpátky k Marvelu, aby si opět zvýšili kredit.

Už se objevily neurčité zvěsti, podle nichž by se alespoň pro jeden z filmů mohli spolu s Russoovi vrátit také scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely, kteří s bratry připravili jejich všechny dosavadní marvelovky. Stoprocentně potvrzené však zatím není vůbec nic. Datum premiéry obou plánovaných Avengers filmů je momentálně stále ohlášeno na 30. dubna 2026 a 6. května 2027.

Titulní foto je ilustrační, předchozí Avengers

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, Jeff Sneider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest