Shrek 5 oznámil datum premiéry

Shrek 5 oznámil datum premiéry | Fandíme filmu
DreamWorks
Vrací se kompletní původní obsazení.

O Shrekovi 5 se hodně dlouho mluví a vůbec není divu. Značka je extrémně úspěšná a jen poslední „čtyřka“ z roku 2010 dokázala utržit tři čtvrtě miliardy dolarů. V době, kdy má Hollywood problém diváky přesvědčit o tom, že stojí za to do kina vyrazit, je ždímání osvědčených značek jednou ze strategií, k nimž se studia s chutí uchylují.

Už v červnu Eddie Murphy prozradil, že herci letos začali natáčet svoje hlasové party a teď je tu samotné datum premiéry. Série se spolu s filmem Shrek 5 vrátí do kin 1. července 2026. Termín je zároveň pětadvacátým výročím úplně prvního snímku. Připomeňme, že čtvrt století stará jednička pojednávala o zlobrovi z bažin, který se spolu s mluvícím Oslíkem vypraví nedobrovolně zachránit princeznu a nakonec je z toho láska jako řemen. Hlavní devizou série je parodování nejrůznějších pohádkových klišé. Krom filmových pokračování vznikly spin-offy s Kocourem v botách, nejrůznější televizní speciály a hromada dalších doplňkových materiálů.

V hlavních rolích pátého snímku opět budou promlouvat Mike Myers jako Shrek, Eddie Murphy jako Oslík a Cameron Diaz jako Fiona. Pátý díl režíruje Walt Dohrn, jenž pracoval jako scenárista na dvojce a trojce a jako příběhový animátor na čtyřce. Jako režisér natočil tři díly série Trollové nebo Oslíkův vánoční speciál. Společně s ním režíruje Brad Ableson, který byl spolurežisérem druhých Mimoňů

Tady je oznamovací teaser:

Titulní foto je ilustrační, z předchozího dílu

Zdroj: Universal Pictures

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest