F1: První trailer pro realisticky natáčený formulový film

F1: První trailer pro realisticky natáčený formulový film | Fandíme filmu
Apple
Zobrazit další 3 obrázky
Brad Pitt usedá do kokpitu závodního stroje, aby se vysmál smrti tváří v tvář.

Před pár dny jsme rozebírali, jak byl snímek F1 nákladný a kolik práce do jeho příprav bylo vloženo. Teď je tu konečně první trailer a můžeme se podívat, jak by mohl působit výsledný produkt.

We Wil Rock You od Queenů je osvědčený, správně burácivý song, který je ale souběžně dost nadužívaný. F1 by určitě slušelo, kdyby dokázal přijít s něčím, co si diváci rovnou začnou spojovat s filmem jako takovým. Samotné záběry z okruhů pak jsou fajn, ale zatím nedosahují wow efektu, který vyvolával Top Gun: Maverick, předchozí film režiséra Josepha Kosinskiho, s nímž bude F1 vždy zákonitě srovnáváno.

Navíc je tu jeden základní problém. Zatímco v Top Gunu sledujeme vojáky, kteří nasazují život pro ochranu druhých (nebo si to minimálně mohou nalhávat), formule to je něco trochu jiného. To je továrna na peníze, reklamní kampaň na motorismus, zábava. Sám protagonista v podání Brada Pitta hovoří o smrtelném nebezpečí, které piloti dobrovolně podstupují. Ale bude ta sebevražedná tendence něčím vyvážená? Nabídne snímek nějaký hlubší rozbor postav? Nebo budeme sledovat sebevrahy, vyprávění bude klást důraz na osudovost každé jízdy, ale zároveň bude absentovat jakýkoliv hlubší smysl a celé to bude jen o pozlátku a egu?

Pusťte si trailer a dejte vědět, jaké pocity zanechává ve vás. Dole v galerii jsou první obrázky z filmu.

Ve snímku F1 Brad Pitt hraje Sonnyho Hayese, bývalého pilota Formule 1, který jezdil v 90. letech. Po strašlivé nehodě Formuli 1 opustil a jezdil jiné závody. V současnosti se mu ozve jeho kamarád (Javier Bardem), majitel Apex Grand Prix týmu, aby se vrátil zpátky z důchodu a pomohl mu. Stáj je sice poslední v tabulce, ale má podepsaného mladého, extrémně talentovaného jezdce Joshuu Pearce (Damson Idris), který by se pod Sonnyho vedením mohl stát šampionem. Dále hrají Kerry Condon a Tobias Menzies. Režíruje Joseph Kosinski, scénář napsal Ehren Kruger. Jedním z producentů je Lewis Hamilton. Datum české premiéry je stanoveno na 26. června 2025.

Podklady a foto: Apple

Galerie: 4

F1: První trailer pro realisticky natáčený formulový film | Fandíme filmu F1: První trailer pro realisticky natáčený formulový film | Fandíme filmu F1: První trailer pro realisticky natáčený formulový film | Fandíme filmu F1: První trailer pro realisticky natáčený formulový film | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest