Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD

Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu
Focus Features
Zobrazit dalších 11 obrázků
Bill Skarsgård je v roli k nepoznání, ztvárnil čiré zlo, které je zároveň odporné i zvráceným způsobem vzrušivé.

Před pár dny se na internet dostala bootlegová verze traileru pro chystaný horor Nosferatu. Teď byl trailer zveřejněný oficiálně, v HD kvalitě. Přehrát si jej můžete níže, dole v galerii pak naleznete dostupné obrázky.

Jistě si v upoutávce i na fotkách povšimnete, že jsme toho viděli docela dost, ale samotný upíří hrabě Orlok zůstává ve skrytu. To je jednoznačně záměr, nicméně až hraběte uvidíme, zřejmě se máme na co těšit.

Představitel role Bill Skarsgård pro magazín Esquire vypráví, že se mu tak líbil film Čarodějnice z roku 2015, že chtěl s režisérem Robertem Eggersem pracovat za jakoukoliv cenu. Původně měl v Nosferatu hrát vedlejší roli německého obchodníka Hardinga (nakonec ho hraje Aaron Taylor-Johnson). Jak se ale projekt odkládal, rušil, znovu obnovoval a zkrátka proměňoval, byl Skarsgård převelený do role Thomase Huttera (nakonec jej hraje Nicholas Hoult) a v jednu chvíli to vypadalo, že ve snímku nebude hrát vůbec.

Bill byl nicméně tak zapálený, že se na něj nakonec režisér obrátil s rolí samotného hraběte Orloka. Původně ji měl ztvárnit starší herec, avšak snímek byl tak dlouho odkládaný, že Skarsgård stačil trochu zestárnout, přístup k postavě se souběžně lehce změnil a už nebylo nepředstavitelné, že (v té době dvaatřicetiletý) skandinávský rodák upíra ztělesní.

Během dálkového castingu postupně zkoušel různé hlasy a převleky a přesvědčil Eggerse natolik, že jej pozval na osobní kamerové zkoušky v kompletním kostýmu a namaskování. Během druhé zkoušky v masce prý něco zacvaklo a z Billa se definitivně stal Orlok. Záběry z testu prý byly vyloženě znepokojivé.

Natáčelo se v Praze, na kterou byl Skarsgård zvyklý po předchozí produkci Vrány, avšak tentokrát to nebyl tak příjemný zážitek. Kvůli roli byl Bill izolovaný od ostatních herců, konstantní snaha o zachycení čirého zla se prý na mladém Švédovi silně podepisovala a trvalo mu docela dlouho, než ze sebe po dokončení snímku postavu dokázal zcela setřást.

V roli je prý na pohled k nepoznání. Orlok je odpudivý, ale zároveň je v něm něco nesmírně sexuálního. Snímek si pohrává s tím, že některé lidi prostě přitahuje moc, jakou monstra mají. V ideálním případě by měl hrabě diváky tak trochu přitahovat a zároveň by měli být znechucení sami sebou, až si tu přitažlivost uvědomí.

Snímek je popisovaný jako gotický příběh z 19. století a reimaginace klasického snímku Upír Nosferatu z roku 1922. I nový film by měl dle dosavadních informací pojednávat o tom, jak se nemrtvý hrabě zamiluje do manželky obchodníka s nemovitostmi, který mu má pomoci přesídlit z Transylvánie na západ. Režíruje Robert Eggers, v hlavních rolích vystupují Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Ralph Ineson a Willem Dafoe. Datum premiéry je v Česku stanoveno na 2. ledna 2025.

Foto: Focus Features

Zdroje: Esquire

Galerie: 12

Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu Nosferatu: Upíří příběh předvedl trailer v HD | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest