Blade: Další herec je pryč, velká vlaková kulisa v koši

Blade: Další herec je pryč, velká vlaková kulisa v koši | Fandíme filmu
New Line Cinema
Pohled pod pokličku problémů marvelovky, která se chystá už pět let.

Před týdnem jsme se dozvěděli, že marvelovka Blade ztratila už druhého režiséra. Byl to další z dlouhé řady klacků, které se připletly dlouho vyvíjené komiksvoce pod nohy. Za pět let se na projektu vystřídala dlouhá řada scenáristů a momentálně se hledá už třetí režisér. A potíží už stihlo produkci tolik, že o některých jsme dokonce ani dosud nevěděli.

Některé z nich zmiňuje The Hollywood Reporter, jenž se podíval hlouběji pod pokličku celé patálie. Krom toho, že projekt postupně ztrácel lidi za kamerou, přišel také o ty před ní. Už v minulosti vyšlo najevo, že projekt přišel o Aarona Pierra, teď The Hollywood Reporter dodává, že propuštěný byl i Delroy Lindo, jenž byl se snímkem spojen od roku 2021.

Krom toho, že se produkce zbavila herců, tak neváhala zahodit také velkou kulisu vlaku, jež vznikla pro jednu z předchozích verzí scénáře, kterou připravoval ještě Bassam Tariq. Tehdy měl být Blade historickým příběhem, zasazeným do 20. let minulého století. Tehdy měla měla Mia Goth vystupovat jako upíří záporačka Lilith, která se snaží získat krev Bladeovy dcery. Goth stále s filmem spojená je, avšak jak má ve filmu aktuálně figurovat, nám známo není. Teď pro změnu má být příběh zasazený do současnosti.

Nepoužitou kulisu vlaku sice má využít nějaké jiné natáčení společnosti Disney, avšak i tak už Blade spolykal nemalé množství peněz. Už samotný vývoj něco stojí. Marvel prý nicméně nehodlá za každou cenu šetřit. Raději chce film natočit pořádně, i když to něco stojí.

Taková je ostatně od počátku i představa Mahershaly Aliho, který aktivně oslovil Marvel a projekt mu navrhl. Podle insiderů má představu, že Blade bude (z hlediska prestiže) jeho vlastním Black Pantherem. Když v roce 2022 přišel projekt o prvního režiséra, byl to právě Ali, kdo osobně našel náhradníka, Yanna Demange. Režiséry, které nabízel Marvel, prý Mahershala považoval za nezkušené. Demange nakonec odešel, když jak on, tak studio byli víc a víc frustrovaní z toho, jak se celý proces vleče.

Na průtazích se podepsalo hned několik souběžných vlivů. Covid, loňské hollywoodské stávky, Aliho ambice a Disneyho rozhodnutí vyrábět daleko víc obsahu pro stream. Kvůli tomu najednou mělo vedení z Marvelu na všechny projekty daleko méně času a Blade byl zkrátka tím filmem kterému se vedení studia nestíhalo věnovat dost natolik, aby zvládalo řešit problémy, které se na produkci navalily. Teď se situace uklidnila, Disney Marvelu opět nakázal připravovat menší počet nových filmů a sérií a tak by se všem projektům mělo dostávat péče, jakou si zasluhují. Aktuální plán je takový, že přes léto se bude psát scénář a na podzim osloví studio potenciální režisérské kandidáty.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. V roce 2006 byla natočena také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role obsazen Mahershala Ali. Poslední verzi scénáře píše Eric Pearson. Režisér se hledá. Datum premiéry je prozatím stanoveno na 6. listopadu 2025.

Foto je ilustrační, z předchozího Bladea

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest