Jurský svět 4: Mezi dinosaury se podívá Mahershala Ali

Jurský svět 4: Mezi dinosaury se podívá Mahershala Ali | Fandíme filmu
HBO
Zobrazit další 2 obrázky
Aliho účast v jurské sérii by neměla ohrozit natáčení Bladea.

Pokračujeme v castingu dinosauří novinky. Do Jurského světa 4 (Jurassic World 4) byl nejnověji obsazený Mahershala Ali. Stejně jako u ostatních herců platí, že vůbec nevíme, v jaké roli bychom se jej mohli dočkat. Ali je divákům známý z Domku z karet, Temného případu nebo animovaných filmů se Spider-Manem. Za Zelenou knihu a Moonlight získal dva herecké Oscary.

Okamžitě po oznámení Aliho účasti se škarohlídi začali posmívat, že to nejspíš znamená, že mnohokrát odkládaná komiksovka Blade se dočká dalšího zpoždění. Tomu nicméně pro tuto chvíli nic nenasvědčuje. Jurský svět se začne točit ještě v červnu, aby produkce stihla šibeniční termín dokončení před premiérou v roce 2025. A Blade se podle posledních informací má točit letos na podzim.

Známý insider Daniel Richtman píše, že projekt opět hledá nového scenáristu, když jej opustil Michael Green. Nicméně námět už by měl být pevně daný a pouze je třeba dotáhnout jeho scénářové zpracování. Děj má být zasazen do přítomnosti a i v nejnovější verzi projektu má být ústřední antagonistkou Lilith (Mia Goth). Natáčet se má letos na podzim, v londýnských ateliérech a v exteriérech v Latinské Americe. Ali by tedy měl mít dost času na to, aby dokončil Jurský svět, než se přesune do komiksového světa Marvelu.

Jurský svět 4 (Jurassic World 4) režíruje Gareth Edwards, scénář píše David Koepp. V hlavních rolích Scarlett Johansson, Rupert Friend, Mahershala Ali, Manuel Garcia-Rulfo a Jonathan Bailey. Produkuje Frank Marshall. České datum premiéry v kinech je stanoveno na 3. července 2025.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Poslední verzi scénáře píše Michael Green. Aktuálním režisérem je Yann Demange. Datum premiéry je stanoveno na 6. listopadu 2025.

Titulní foto je ilustrační, Mahershala Ali v sérii Temný případ

Zdroje: The Hollywood Reporter, Daniel Richtman I, II, III

Galerie: 3

Jurský svět 4: Mezi dinosaury se podívá Mahershala Ali | Fandíme filmu Jurský svět 4: Mezi dinosaury se podívá Mahershala Ali | Fandíme filmu Jurský svět 4: Mezi dinosaury se podívá Mahershala Ali | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest