Street Fighter: Zfilmování slavné videohry narazilo na komplikace

Street Fighter: Zfilmování slavné videohry narazilo na komplikace | Fandíme filmu
Universal Pictures
Projekt přišel o režiséry a je stále v nedohlednu. Režiséři Philippouovi chystají nový horor.

Pokud se vám zamlouvá představa celovečerního filmového zpracování videoherní série Street Fighter, možná vám loni udělalo radost, když bylo oznámeno, že se jako režiséři projektu chopí Danny a Michael Philippou, kteří vešli do povědomí spolu s chváleným hororem Mluv se mnou.

Dlouho jsme ale o projektu vůbec nic neslyšeli a teď je úplně na mrtvém bodě. Magazín The Hollywood Reporter informuje, že bratři na Street Fighteru nadále nepracují. Od projektu odstoupili kvůli jinému závazku. Zatím nemáme žádné zprávy o tom, kdo by mohl převzít otěže. Nový režisér se hledá a dle zákulisních zdrojů by studio rádo začalo točit co nejdříve.

Danny a Michael od Street Fightera odstoupili kvůli přípravám nového hororu Bring Her Back, jenž znovu natáčejí se studiem A24, se kterým připravili Mluv se mnou. Podrobnosti o Bring Her Back jsou drženy v utajení. Natáčení má začít ještě v létě a v hlavních rolích vystoupí Sally Hawkins, Billy Barratt, Jonah Wren Phillips, Sally-Anne Upton, Stephen Phillips a Sora Wongt.

Street Fighter oblažuje herní automaty, konzole i PCčka už od roku 1987. Vznikly desítky nejrůznějších pokračování a mutací, pro prakticky všechny myslitelné herní systémy. Podle Wikipedie se prodalo do dnešního dne zhruba 50 milionů kopií. Klasickou mlátičku si hráči snadno zapamatovali díky komiksové grafice, nejrůznějším kombům a distinktivním bojovníkům. Street Fighter jednu velkofilmovou adaptaci dostal už v roce 1994. V hlavní roli vystupoval tehdy hvězdný Jean-Claude Van Damme, na svoji dobu byl snímek celkem nákladný a v kinech si nevedl úplně mizerně. Kritiky však byly zdrcující a žádné přímé pokračování nikdy nevzniklo. Značka se dočkala ještě několika laciných béčkových filmů nebo seriálových zpracování, ale už nikdy nešlo o titul, který by se mohl chlubit širší diváckou pozorností.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího filmu Street Fighter - Poslední boj (1994)

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest