Until Dawn: Úspěšná strašidelná videohra se dočká zfilmování

Until Dawn: Úspěšná strašidelná videohra se dočká zfilmování | Fandíme filmu
Sony Computer Entertainment
Zobrazit další 4 obrázky
Scenárista To a Režisér Zhasni a zemřeš si posvítí na efekt motýlích křídel ve strašidelné horské chatě.

Until Dawn („Do východu slunce“) patří mezi úspěšné hororové videohry. Společnosti Screen Gems a PlayStation Productions oznámily, že chystají filmové zpracování. Do hlavních rolí byli obsazeni Ella Rubin (Super drbna, Představa o tobě), Michael Cimino (Jak jsem poznala vašeho otce, Never Have I Ever), Ji-young Yoo (Expats, Sweet Home) a Odessa A’zion (Grand Army, Supercool).

Snímek zrežíruje David F. Sandberg, jenž v posledních letech natočil dva díly Shazama. Předtím se nicméně specializoval na horory, když jeho dlouhá sňůra strašidelných kraťasů nakonec vyústila v celovečeráky Zhasni a zemřeš a Annabelle 2. První verzi scénáře napsal Blair Butler (Hell Fest: Park hrůzy, Pozvánka do pekla), po němž projekt převzal Gary Dauberman (Annabelle, To, Sestra). Sandberg a Dauberman patří mezi producenty snímky.

V tiskovém prohlášení stojí, že PlayStation Productions chtějí najít „kreativní a autentický přístup“ k adaptování oblíbených videoher, které si užijí jejich fanoušci. Máme očekávat „mládeži nepřístupný milostný dopis hororovému žánru, se zaměřením na postavy“. Dosud obsazené herce tisková zpráva označuje jako představitele „nových postav“. Není zřejmé, zda jde pouze o řečnický obrat, anebo to znamená, že snímek divákům představí úplně jiné postavy (a potenciálně tedy úplně jiný příběh), než v herní předloze.

Původní hra vyšla v roce 2015 a představila příběh skupiny přátel, kteří se po roce opět scházejí v odříznuté horské chatě, kde se loni beze stopy ztratily dvě jejich kamarádky. Odřízne je však bouře a ze stínů je cosi pronásleduje. Pokud chtějí vyváznout z místa živí, musejí najít způsob, jak se z hory před úsvitem dostat. Na hře bylo unikátní především to, že libovolná z postav mohla během příběhu zemřít a vyprávění kladlo důraz na efekt motýlích křídel, kdy každá drobná změna vyvolává řetězovou reakci změn. Filmaři tedy mají příležitost butterfly effect do vyprávění nějak zabudovat, například ukazovat různé varianty stejných událostí, vracet se v čase a měnit vývoj příběhu...nebo si zkrátka hrát, jakkoliv je napadne.

Foto je ilustrační, z herní předlohy

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Until Dawn: Úspěšná strašidelná videohra se dočká zfilmování | Fandíme filmu Until Dawn: Úspěšná strašidelná videohra se dočká zfilmování | Fandíme filmu Until Dawn: Úspěšná strašidelná videohra se dočká zfilmování | Fandíme filmu Until Dawn: Úspěšná strašidelná videohra se dočká zfilmování | Fandíme filmu Until Dawn: Úspěšná strašidelná videohra se dočká zfilmování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest