Problém tří těles: Vzniká nové filmové zpracování

Problém tří těles: Vzniká nové filmové zpracování | Fandíme filmu
Netflix
Komplexní příběh setkání lidí s mimozemšťany míří na velká plátna.

Román Problém tří těles od spisovatele Liua Cixina stále budí velký zájem veřejnosti. Už původní knižní série z let 2006-2010 fascinovala čtenáře, když kombinovala mysteriózní příběh s historickým pozadím a fyzikálním žargonem. „Tři tělesa“ v několika časových rovinách přiblížila kontakt lidstva s mimozemskou civilizací.

Celá série Vzpomínka na Zemi byla považována za nezfilmovatelnou, avšak už teď se dočkala dvou různých zpracování. Vznikl čínský seriál a anglicky mluvený seriál od HBO. Čínské verzi podráží nohy především malý rozpočet, u té od HBO zase některým čtenářům vadí odklony od předlohy.

Uvidíme, jaké plusy a mínusy bude mít filmová adaptace, o níž zatím mnoho nevíme. Projekt je ve fázi preprodukce, režíruje Zhang Yimou. Od toho jste mohli vidět filmy jako Hrdina, Klan létajících dýk, Květy války nebo Velká čínská zeď.

Anotace seriálového zpracování od HBO: Problém tří těles pojednává o tom, co se stane, když lidstvo zjistí, že není ve vesmíru samo. Další živé bytosti se pro nás mají stát zásadní hrozbou a uvidíme, jak na ni lidstvo zareaguje. V části vyprávění sledujeme ženu z Číny 60. let minulého století, jejíž rozhodnutí ovlivní napříč časem a prostorem skupinu geniálních vědců ze současnosti. Před očima se jim ohýbají přírodní zákony a pětice bývalých kolegů se znovu schází, aby společně čelila největší hrozbě v historii lidstva.

Titulní foto je ilustrační, ze seriálu HBO

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest