Giant: Pierce Brosnan trénuje boxerskou superstar

Giant: Pierce Brosnan trénuje boxerskou superstar | Fandíme filmu
Sam Taylor
V příběhu podle skutečných událostí hraje „007“ bývalého boxera a trenéra hvězdného Naze Hameda.

Ve Velké Británii se chystá novinka Giant (Obr), boxerský snímek natáčený na motivy skutečných událostí. Protagonisty filmu jsou boxer Naseem „Naz“ Hamed a jeho trenér Brendan Ingle.

Hamed se navzdory rasistickým odsudkům stal v 90. letech minulého století boxerskou hvězdou. Ze 37 zápasů pouze jeden prohrál, stal se šampionem několika organizací a váhových kategorií a byl výrazný také díky svému sebevědomému vystupování, nejrůznějším průpovídkám či okázalým nástupům do ringu. Ingle měl výrazně slabší boxerskou kariéru, avšak aby v oblasti anglického Sheffieldu pomohl s usměrňováním problémových dětí, založil tělocvičnu, kde vychoval desítky boxerů, včetně čtyř světových šampionů.

Naze hraje Amir El-Masry (Jack Ryan, Sektor, Přízraky v Benátkách), trenéra Pierce Brosnan (bondovky, Měsíční svit, Táta v sukních, Mamma Mia!). Scénáristou a režisérem snímku je Rowan Athale (Gangs of London, Za čárou, Velká španělská loupež). Natáčení už běží. Původně se počítalo s produkcí na Maltě, ale nakonec se díky daňovým úlevám natáčí přímo v Anglii, konkrétně v Leedsu. Oficiální anotace:

Giant je skutečný příběh skromných začátků boxera Naseema Hameda, který vyrostl na ulicích dělnického Sheffieldu. Tam ho objevil trenér Brendan Ingle, jenž sám před boxerskou a trenérskou kariérou začínal jako dělník ve slévárně. Navzdory rasismu a islamofobii, které byly v devadesátých letech v Británii na vzestupu, se nesourodé dvojici podařilo díky Nazově netradičnímu stylu, absolutní zápasnické převaze a namistrovanému vystupování vystoupat mezi absolutní boxerskou špičku.

Foto: Sam Taylor

Zdroje: Deadline, Sam Taylor

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest