Zápasnice a herečka Ronda Rousey chystá pro Netflix vlastní životopis

Zápasnice a herečka Ronda Rousey chystá pro Netflix vlastní životopis | Fandíme filmu
Lionsgate
Zabejčená bojovnice se naučila scenáristické řemeslo, aby mohla svůj příběh odvyprávět sama.

Američanks Ronda Rousey se po většinu života věnovala různým formám profesionálního zápasení. Na Olympiádě v Pekingu získala roku 2008 bronzovou medaili v judu. V letech 2011-2016 se věnovala MMA a od roku 2018 wrestlingu. Nastartovala hereckou kariéru, když postupně vystoupila ve filmech Expendables 3, Rychle a zběsile 7 nebo 22. míle. Napsala také dvě autobiografie - Můj boj / tvůj boj (2015) a Our Fight (2024).

Právě její dvě knihy slouží jako předloha pro chystaný celovečerní film, který by měla produkční společnost Chernin Entertainment připravit pro Netflix. Scénář filmu napsala sama Rousey, které hodně záleželo na tom, aby její příběh nevyprávěl nikdo jiný. Knižní předlohy snímku spolu s Rondou napsala její sestra Maria Burns Ortiz.

Zajímavé je, že film podle první knihy chystalo už v roce 2015 studio Paramount. Scénář psal Mark Bomback a Rousey měla ztvárnit sebe samu. Studio nicméně během let několikrát změnilo vedení a práva propadla. Následně se zápasnice rozhodla, že chce svůj příběh zpracovat sama. Chtěla odvést co nejlepší práci, proto se spojila s Adamem Novakem, zkušeným manažerem z agentury WME, která zastupuje osobnosti zábavního průmyslu. Novak více než třicet let četl stohy scénářů a hledal vhodný materiál pro své herecké klienty. Rondu nechal rozebrat asi čtyřicítku profesionálních scénářů, aby pochopila, jak se obvykle filmy píší, jak se strukturuje vyprávění atd. Rousey dostávala od Novaka feedback, vysvětloval jí, co dělá dobře a co špatně.

Po tomhle několikaměsíčním scenáristickém kurzu jí její osobní agenti z WME přesvědčili, ať si scénář k filmu zkusí napsat sama. Zvládla to za sedm dní. Agenti podle tvrzení magazínu Deadline nemohli uvěřit, že scénář napsal někdo, kdo to nikdy předtím nedělal. Skočila po něm produkční společnost Chernin. Která jej následně nabídla Netflixu. Nicméně zatajila při tom skutečnost, že film napsala Rousey. V Netflixu tak posuzovali čistě úroveň textu. Ten se jim líbil, a tak Rondě následně učinili bez váhání oficiální nabídku. V nejbližších měsících by mělo začít hledání herečky, která bojovnici ztvární.

Titulní foto je ilustrační – Ronda Rousey ve filmu Expendables 3

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest