Girl Next Door: Bella Ramsey jako nebezpečná teroristka

Girl Next Door: Bella Ramsey jako nebezpečná teroristka | Fandíme filmu
HBO
Po The Last of Us Ramsey ztvární radikálku obviněnou ze smrti stovek lidí.

Bella Ramsey je dobře známou hereckou osobností pro seriálové diváky. Pochvaly přišly hlavně za seriály Hra o trůny a The Last of Us, jenž připravuje druhou řadu. Na Bellu teď čeká také zajímavá filmová příležitost ve snímku Girl Next Door (Holka od vedle). Celý snímek je podaný z pohledu obviněné teroristky Samanthy Lewthwaite a podle režiséra dokáže Ramsey ztvárnit postavu odvážným a komplexním způsobem, jakým je potřeba.

Snímek je inspirovaný skutečnými událostmi. Protagonistkou je Samantha Lewthwaite, alias Bílá vdova, Britka obviněná z terorismu. Během dospívání se Samantha od křesťanství odklonila k radikální formě islámu a v devatenácti letech se provdala za Germainea Lindsayho, jednoho ze sebevražedných atentátníků, kteří v roce 2005 odpálili nálože v londýnském metru. Samantha popírala, že by něco věděla o manželových záměrech, v pozdějších letech se sama stala podezřelou z řady násilných a teroristických akcí a je viněná ze smrti dohromady více než 400 lidí. V současnosti je buď po smrti nebo se ukrývá někde na periferii Somálska či Tanzanie.

Film napsal a natočil Bruce Goodison (dokumenty Hrdinové letu 93, Cíl: Bin Ládin), který svůj snímek popisuje jako portrét naivní idealistky se zlomeným srdcem, která zármutku čelí nalezením vnitřní síly. Ta síla je zneužita k páchání globálního teroru. Nebo tak mladou ženu alespoň vykreslovaly bezpečnostní složky a média. Bruce se pokusí zachytit složitější obrázek. Hodlá autenticky zachytit prožitek mladé manželky a matky, které z ničeho nic zemře při odporném násilném činu partner, s nímž měla strávit zbytek života. Veškeré její ideály jsou otřeseny a vydává se na životní dráhu, která ji změní a pohltí. Postupně je izolovaná a radikalizovaná, na čemž podle režiséra nese vinu také společnost jako taková, když ji zavrhla.

Při psaní scénáře Goodison provedl důkladnou rešerši. Četl Samanthiny osobní deníky, které si psala po manželově bombovém útoku, hovořil se členy její původní křesťanské rodiny i té muslimské, k níž se na prahu dospělosti připojila. Goodison hovořil také s radikálním muslimským klerikem Sheikhem Faisalem, zástupci bezpečnostních složek a redaktorkou deníku The Sun, které Samantha několik měsíců po manželově zločinu poskytla exkluzivní interview.

Natáčení snímku má začít letos v říjnu.

Titulní foto je ilustrační, Bella Ramsey v The Last of Us

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest