Pixar zvažuje další Úžasňákovi a Nema

Pixar zvažuje další Úžasňákovi a Nema | Fandíme filmu
Pixar
Zobrazit další 4 obrázky
Po letech neúspěchů chce animační studio vsadit na osvědčené značky.

Nedá se to lakovat nijak narůžovo: Pixaru se nedaří. Dříve nezastavitelný animační gigant střílí jeden neúspěšný film za druhým. U filmů Frčíme, Duše, Luca a Proměna je přinejmenším spoluzodpovědná pandemie, ale pak už omluvy docházejí a jak Rakeťák, tak Mezi živly taktéž zůstávají za očekáváním.

Pro tuto chvíli studio vidí jako řešení větší důraz na pokračování a spin-offy. Prezident pro strategii Jim Morris řekl magazínu Bloomberg, že v plánu je vydávat v průměru asi tři filmy za dva roky, kdy každý druhá premiéra bude pokračování nebo spin-off. Zajeté značky mají připomínat divákům, co mají na Pixaru rádi, nové nápady zase přinášejí potenciál přidat do stáje další úspěšnou sérii.

V tuhle chvíli prý mají nejblíž k návratu Úžasňákovi a Hledá se Nemo. Oba dva filmy už jedno pokračování měly, v obou případech byla ještě úspěšnější, než původní snímek. Připomeňme, že Úžasňákovi se divákům představili v letech 2004 a 2018 a jde o příběh rodiny superhrdinů, která se snaží skloubit boj se zlem s každodenním přebalováním plínek nebo chozením do školy. Hledá se Nemo představil putování rybičky, která pod vodou hledá ztraceného synka. Na původní snímek z roku 2003 navázal o třináct let později sequel/spin-off, kde se do popředí dostala zapomnětlivá rybka Dory, původně vedlejší postava prvního dílu.

Studio Pixar provedlo restrukturalizaci, kdy propustilo 175 lidí z asi tisícovky svých zaměstnanců. S menším týmem si Pixar vystačí poté, co opouští své plány na výrobu velkého množství obsahu pro Disney+ a znovu se většinou svojí pozornosti zaměří na výrobu filmů pro kina. Otázkou zůstává, zda právě Disney+ není ten největší problém. Pokud Disney během pandemie diváky naučil zůstávat doma u televize, tak může točit pokračování známých hitů kolik chce a je docela dobře možné, že už se diváky do kin ve větších počtech zkrátka dostat nepodaří…

Foto: Pixar

Zdroj: Bloomberg

Galerie: 5

Pixar zvažuje další Úžasňákovi a Nema | Fandíme filmu Pixar zvažuje další Úžasňákovi a Nema | Fandíme filmu Pixar zvažuje další Úžasňákovi a Nema | Fandíme filmu Pixar zvažuje další Úžasňákovi a Nema | Fandíme filmu Pixar zvažuje další Úžasňákovi a Nema | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest