Tron: Ares – Jeff Bridges se vrací mezi myslící stroje

Tron: Ares – Jeff Bridges se vrací mezi myslící stroje | Fandíme filmu
Disney
Jared Leto a další herci na nových fotkách a videích z natáčení akčních scén.

Je to oficiální, do série Tron se opět vrací Jeff Bridges, který tak jako jediný herec bude vystupovat ve všech dílech dosavadní trilogie. Už v původním filmu z roku 1982 vystupoval Bridges jako programátor Kevin Flynn a zároveň jako CLU, jeden z antropomorfních programů, které Flynn vyvinul. V dvojroli se znovu vrátil v Tronovi: Legacy v roce 2010. Zatím nevíme, v jakém rozsahu se objeví v Tronovi: Ares, ale asi ne v příliš velkém, protože se přidal k rozjetému natáčení poměrně pozdě.

Když je řeč o natáčení, z toho se na sítích objevila celá řada fotek a videí, protože se v kanadském Vancouveru točí spousta scén v exteriérech. Delší dobu víme, že tentokrát nebudeme sledovat lidi vstupovat do virtuálního světa, ale umělé bytosti do světa lidského. Záběry z Vancouveru ukazují, že se to neobejde bez násilí. A Ares (Jared Leto) nebude jediný program, jenž se na Zemi zhmotní. Na záběrech můžete vidět třeba také Jodie Turner-Smith v roli Atheny a další postavy ve svítících úborech.

Krom postav se na scéně objevují také stroje, konkrétně motocykly a jakýsi transportér. Uvidíme, zda se stroje do našeho svět nějak zhmotní z virtuálního Gridu, anebo budou zkonstruované normálně na Zemi, jen v designovém provedení typickém pro Grid. Motocykly ověšené zářivými světly signalizují, že i když se vydáme mimo virtuální svět, o ikonické motocyklové honičky nepřijdeme. Nebo přinejmenším uvidíme nějakou pozemskou alternativu virtuálního ježdění, které patří mezi ikonické vizuální výjevy spojené s celou sérií.

Krom rozsvícených úborů a strojů je patrné, že si s sebou do světa lidí myslící stroje přinesou své typické zbraně – Jedno ze zákulisních videí ukazuje, jak Ares hází světelným diskem, což je opět jeden z hodně zapamatovatelných vizuálních elementů celé série.

A pak je tu ještě jeden postřeh k záběrům, které se na internetu vyrojily. Když jsme viděli Jareda Leta na obrázcích z natáčení vůbec poprvé, měl jeho oblek červená světla. Na pozdějších záběrech má světla modrobílá. To může signalizovat, že potkáme dvě různé verze Area, nebo že během příběhu změní strany. Tradičně je modrobílá barva v sérii rezervovaná pro hrdinské figury, tím pádem se dá tušit, že červenou dostali antagonisté (dříve bývali spíše oranžovožlutí).

Online se objevily také další fotky, které ukazují například to, že ve filmu budou vystupovat cospleyeři v kostýmech ze starého Trona nebo v takových, co připomínají animovaný seriál Tron: Uprising. Případně fotografové sdílejí obrázky nejrůznějších lidských postav. Takže jestli si na Tronovi ujíždíte, můžete se ponořit do hlubin sociálních sítí a pátrat. Jestli objevíte cokoliv zásadního, dejte vědět v komentářích.

Ve filmu Tron: Ares Jared Leto ztvární titulárního Area. To je sebeuvědomělý program, který vystoupí z virtuálního světa „Gridu“ do lidského světa. Ten na takový kontakt není připravený. Greta Lee má ztvárnit programátorku videoher a šéfku technologické společnosti, jež se vydává na útěk, aby ochránila svou technologii, která má potenciál změnit svět. Evan Peters zřejmě bude představovat záporáka. Dále hrají Gillian Anderson, Jodie Turner-Smith, Cameron Monaghan a Sarah Desjardins. Z minulých filmů se vrací Jeff Bridges. Oproti dvěma předchozím Tronům bychom měli strávit víc času ve světě lidí. Scénář napsali Jesse Wigutow a Jack Thorne. Joachim Rønning, Jared Leto vedle vystupování před kamerou také produkuje. Datum premiéry je stanoveno na 10. října 2025.

Podklady a foto: Disney

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest