Iron Lung: Vesmírná výprava na měsíc zalitý oceánem krve

Iron Lung: Vesmírná výprava na měsíc zalitý oceánem krve | Fandíme filmu
Markiplier
Zobrazit další 4 obrázky
Pusťte si trailer sci-fi hororu z dystopického vesmíru, kde lidstvo může zachránit jen nebezpečná expedice pod hladinu krvavého moře.

Iron lung je medicínské zařízení (v češtině označované jako železné plíce), které před vynálezem moderních ventilačních metod umožňovalo dýchat pacientům, kteří toho nebyli sami schopní. Zjednodušeně řečeno jde o těsně uzavřenou kovovou kapsli, kde pravidelně vzniká podtlak, což nahrazuje funkci dýchacích svalů. Kvůli vizuální podobnosti se Iron Lung jmenuje také ponorka ve stejnojmenném sci-fi příběhu.

Děj je zasazený do postapokalyptické budoucnosti, kdy je lidstvo zdecimované událostí známou jako „Tiché vytržení“. Během vytržení byly zničeny všechny známé obyvatelné planety ve vesmíru a lidstvu tak k přežití zbývají jen vesmírné stanice a lodě. Zdroje se tenčí a jedinou nadějí na přežití lidstva se zdá být vzdálený měsíc, kde by se mohly nacházet suroviny nezbytné k přežití. Celý měsíc je pokrytý oceánem krve. Jediná možnost, jak ověřit, že se pod hladinou cenné zdroje skutečně nachází, je vyslat tam hermeticky uzavřenou ponorku, která po svaření všech vstupů dokáže vysokým tlakům odolat. Do kovové rakve je zapečetěný trestanec, jemuž je přislíbena svoboda, pokud se mu podaří vzácné suroviny najít. Uzavření do ponorky však de facto podepsalo jeho rozsudek smrti. Možná je to ale lepší osud, než budoucnost ve zničeném světě…

Zveřejněný trailer poodhaluje skoro až depresivní atmosféru chystaného sci-fi hororu, který zřejmě bude stavět především na práci s náladou. Vyvolávat v divácích klaustrofobické pocity a pohrávat si s abstraktním, krvavým vizuálem. Snímek vyhází ze stejnojmenné nezávislé videohry. Jako svou celovečerní prvotinu ji zadaptoval Mark Fischbach, známý také jako youtubový tvůrce Markiplier. Ten zároveň ztvárnil hlavní roli. Dále ve snímku vystupují Seán McLoughlin, Caroline Rose Kaplan a Elle LaMont. Zatím není zřejmé, kdy bychom se filmu mohli dočkat.

Podklady a foto: Markiplier

Galerie: 5

Iron Lung: Vesmírná výprava na měsíc zalitý oceánem krve | Fandíme filmu Iron Lung: Vesmírná výprava na měsíc zalitý oceánem krve | Fandíme filmu Iron Lung: Vesmírná výprava na měsíc zalitý oceánem krve | Fandíme filmu Iron Lung: Vesmírná výprava na měsíc zalitý oceánem krve | Fandíme filmu Iron Lung: Vesmírná výprava na měsíc zalitý oceánem krve | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest