Možná jste již slyšeli o odvážlivci, který natočil pozoruhodný dokumentární snímek Super Size Me, ve kterém do sebe ládoval pouze hamburgery a hranolky z rychlého občerstvení a na vlastním těle ukazoval problémy, které může tento styl stravování způsobit. A nyní se Morgan Spurlock, autor první dílu, vrací s pokračováním, ve kterém se zaměří hlavně na kuřata.
Spurlock v nejnovějším dokumentu ukazuje, jak se fastfoody od jeho posledního řádění změnily. Změnil se vzhled prodejen - restaurace se snaží tvářit, že jsou přátelšější k přírodnímu prostředí. Prý se také více dbá na nutriční hodnoty a ingredience. Jenže pro jejich strávníky to nejdůležitější zůstává stejné. Jídlo se prý nezměnilo ani trochu.
Ve svém druhém potravinovém dokumentu se Spurlock rozhodl, že si založí vlastní restauraci a provede nás tak všemi triky prodejců a ukáže nám věci „za oponou“. Dokument si již odbyl premiéru na festivalech, od kritiků dostal většinou palec nahoru a nyní je dostupný na předplatitelských službách s videoobsahem.
Trailer přikládáme a o něco níže se můžete podívat také na návrat do McDonaldu po 15 letech.