Komentáře 18

Karel | Fandíme filmu
Karel | 2024-09-15 03:30:09 | 0 0
Za to, že máš v hlavě nasráno taky může Rusko? Asi těžko...
Až si uděláš ucelený názor, začneš se chovat jako člověk, který má zásady a začneš podle těch morálních zásad hodnotit všechny stejně, tak pak mluv. Do tý doby jen kňouráš. A tím já opovrhuju.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2024-09-05 13:11:41 | 0 0
Ohánět se inteligencí když tvoje komentáře jsou plné nekontrolovaných emocí a nadávek je miloučký.

"Ani jeden z vás dvou hrdinů nebyl schopnej odpovědět na to, jakej je váš osobní názor na školství a vzdělávání v ČR a kam zmizelo národní vnímání." A proč bych měl? Jak to souvisí s tvojí rusofilií? Jak to souvisí s naprosto neotřesitelným faktem, že Rusko započalo invazi na suverénní stát? Copak, chtěl jsi konverzaci otočit jinam, abys nemusel explicitně napsat "ano, souhlasím s tím, že Rusko si odkrojí část cizího státu, protože jsem indoktrinovaný zrovna tímhle směrem"?

Napsat pár jmen, slov a úderných hlášek jako "elementární představa o historii" vůbec neschovává ani fakt, že to máš popletený, ani fakt, že seš emočně nevyzrálý lehce zmanipulovatelný štěně.

Ťunťo.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2024-09-05 01:18:02 | 0 0
Podívej, měl jsem tu pro tebe zase krásnej dlouhej komentář, ve kterým bych s tebou jednal na základě předpokladu, že jsi slušnej a inteligentní člověk. Ale tak arogantně hloupej člověkem, kterej dokáže vyblít takovou píčovonu, jakože není obeznámen s něčím, co jsem několikrát zmínil je moc i na mě. Nikde jsem nenapsal, že mi to nevysvětlil člověk, kterýho vysoce uznávám a proto jsem to přijal za svý, a nikde jsem nenapsal, že to bylo na internetu, a už vůbec ne tady ve zdejší bažině.
Možná kdyby si začal používat hlavu na víc, než na politický fráze z Rudýho práva, chtěl jsem říct z novinek, tak by si zjistil, že ten tvůj pocit, že si nejsi vědom toho či onoho vychází z tvojí tupý nevzdělanosti.
Už se nikdy neoháněj s historií, nemáš ani elementární představu. A už mi na tohle téma nepiš.
Ani jeden z vás dvou hrdinů nebyl schopnej odpovědět na to, jakej je váš osobní názor na školství a vzdělávání v ČR a kam zmizelo národní vnímání.
Jediný k čemu vás užije je tu hnusnou pravdu o našem nepořádku v ČR hrnou na kartou Ukrajina, zlý Rusko, proruský šmejdi, Chcimírové, Babiš, Okamura, voliči SPD a ANO, kolaboranti, rozvraceči, zombíci a svině, který je potřeba od společnosti izolovat.
Ta válka na Ukrajině skončí, bohužel později, než by si většina přála a je úplně irelevantní jak. Protože co bude pak, vy jebnutý inteligenti, vás očividně nezajímá.

Sázet na kartu Drang nach Osten je jebnutí toho nejjebnutějšího zrna, kterýmu se vyrovná snad jen to, že opravdu někdo věří, že je NATO takovej obyčejnej pakt, ke kterýmu se všichni mohou přidat čistě dobrovolně kdykoliv se jim za chce a nebude to mít žádný následky, asi stejně jako když se tenhle obranej pakt rozhodl, proti rezoluci OSN, vybombardovat hlavní město státu, a zaměřil se převážně na jeho civilní infrastrukturu, který bránil dle mezinárodního práva svý historicky integrální a neoddiskutovatelný území.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2024-09-04 14:00:33 | 0 0
Karel: jsi strašně únavný. Nejsem si vědom toho, že by ti to někdo zakázal se vyjadřovat o Ukrajině. O paušalizaci by se dalo bavit, kdyby každý s opačným názorem byl označován za Chcimíra, tohle je ale folklorizované označení pro konkrétní typ lidí a to těch, kteří by namísto obrany územní celistvosti Ukrajiny radši nechali Rusko si ukousnout co chce a pak to nazývat mírem. To je šikana a anexe a invaze, ne mír. Again - tohle není o názorech, to jsou holá fakta.

Svoboda slova žádnými směrnicemi řízena není, spadá pod stejné zákony už desítky let. Ale feel free tady vypsat, které konkrétní směrnice to jsou, jsou dohledatelné všechny online.

NATO je pakt ke kterému se svébytné státy mohou přidat, jak uznají za vhodné. To není posouvání hranic, žádná hranice se nikam neposunuje, nikdo nikomu území neukradne, pokud se Ukrajina přidá k NATO. Meleš prostě hlouposti. Chápu ruský strach z NATO, ale i někdo jako ty musí chápat, že Rusko se bojí jen proto, že si nebude moct dovolovat na své sousedy, pokud jim za zadkem bude stát taková armáda.

Jiné konflikty tady neřešíme, národnostní sounáležitost a menšiny v Česku taky neřešíme, to je na jinou debatu. Nepleť si moji dosavadní ochotu ti odepsat s chtíčem si tu s tebou donekonečna vyměňovat slovní salát.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2024-09-03 17:45:35 | 0 0
Mezinárodní právo a precedens, opakuju se, ale o Ukrajině se bavit s nikým nebudu.
SPD a ANO jsem nevolil a do toho koho volím a nevolím, tak do toho nikomu nic není. Stejně tak jako paušalizovat "Chcimíry" jako volitelé těch či oněch. Stejně jako vyřazování lidí z veřejné diskuse na základě jejich názorů jsou zastrašovací praktiky přívrženců režimů, vůči kterým se vymezujete.

Můj názor znáš a tvůj názor na Ukrajinu znám taky. Jaký je tvůj názor na konflikty který jsem zmínil? Hodnotíš podle stejných kritérií Jugoslávii, Irák, Afghánistán, Vietnam a Palestinu? Hodnotíš posouvání se hranic NATO na východ podle stejného klíče?
Ať byl Kissinger jakej byl, tak on vytvořil svět ve kterým žijeme, status Quo, které bylo funkční a díky kterému došlo k mírovému rozpadu východního bloku. Za to si zaslouží uznání všech. Uvědomoval si, že jsou sféry vlivu do kterých se jedna velmoc nemá srát druhý a uvědomoval si váhu minimálního vzájemného respektu. Západ byl v minulým století vítězema to i díky hodnotám, které sám uznávám. Čekal bych, že na stránkách o filmu kde se řeší z 95% Holywoodu bude pochopitelný, že si vybírám hodnoty z různých směrů.

Odpovíš mi už jaký máš názor na vzdělání a národní sounáležitost v Česku? A nebo pojedeš jen dál své emocionální hodnocení lidí s jiným názorem než máš ty?
Já nepodporuju žádnou válku, žádnou genocidu a to ani jazykovou, ani jinou. Každej kdo se nedobrovolně musí účastnit války je největší oběť. Ale x-týho Drang nach Osten se účastnit nebudu.

Mimochodem co říkáš na zatčení Durova? Když odešel z Ruska, kvůli tomu, že odmítl spolupracovat s vládou na omezování svobody slova, tak byl hrdina. Teď ho za to samí zabásnuli ve Francii. Svoboda slova už je nově řízená podle směrnic, to je stanovisko EU. To ti nesmrdí?
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2024-09-03 15:55:58 | 0 0
Karel: ano, protože takzvaní Chcimíři jsou voliči ANO a SPD, kteří fňukají, že Ukrajina má pustit svá území, aby "byl mír". Každý kdo má mozek aspoň trochu šrafovaný ví, že by si pak Rusko ukouslo zase kus příště, tak JAK TO DĚLÁ POŘÁD DOKOLA. A někdy to prostě skončit musí. A ano, hraješ si na oběť, pokud zobecňuješ, že kdokoliv chce mír je Chcimír a naopak. Mír chceme všichni. Ale mír není ustoupit a držet hubu pokaždé, když nám někdo něco vezme. A to víš moc dobře. Tady nejde o názory, tady nejde o debatu, tady nejde o svobodu slova. Rusko se pohybuje nepozváno na území cizího státu a masakruje tam lidi. Tečka. filozof měl pravdu, to jsem si nikdy předtím nevšiml, že seš takový trdlo. No nic.:)
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2024-09-03 14:24:36 | 0 0
Řekl jsem, že mi bylo vysvětleno, že svoje názory k tomuhle tématu šířit nemám a já je 2 roky nešířím. Mlčím, nejsem kolaborant a podkopávač. Takže si aspoň kopnout, že si hraju na oběť? Skvělé.

V Česku už zlidovělo hanlivé označení "Chcimír" - toť k tvému, prvnímu tvrzení.

Irák, Afghánistán - americký i sovětský, celý Arabský jaro, Vietnam, Jugoslávie, Ukrajina, Palestina a tak dále.
Měř všem konfliktům stejně, toť moje odpověď. Včetně mezinárodních právních precedensů.

Nic z toho, žádný naše osobní názory na politiku, nezmění fakt, že naše školství a národní uvědomění degraduje. Do teď jste se oba odkazovali na moje odlišný názory, už si sundehte ty plínky a empiricky mě to vyvraťte.

Demokracie od totality je skvělá v tom, že podporuje diskuzi a pluralitu názorů... v totalitě se většinou řeší jen ideologická příslušnost k té, či oné straně a vše se hodnotí na bázi ne/vyhovujicího profilu diskutujícího. Co, kdy, jak před kolika lety řekl, napsal a co tím myslel.

Těžko se berete vážně když jeden používá fráze, který tu byli běžný před 89 a souběžně se proti tomu režimu vymezuje.
A druhej si musí googlovat co to znamená precedens, protože kdyby to věděl, tak by si nemohl hrát na to, že neexistuje Kosovo.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2024-09-03 12:02:13 | 0 0
Karel: hraješ oběť. Nikdo nikdy neřekl, že chtít konec války je zločin.

Zločin je podporovat nebo obhajovat anexi nebo otevřenou invazi. Tlačit na stát, aby vzdal svá území, protože pak přece bude mír, zločin není. Akorát je to strašně hloupý a slepý a hodný někoho, kdo nezná historii Ruska ani Evropy celkově.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2024-09-03 11:56:04 | 0 0
Ano, válka je mír a mír je válka. Slyšel jsem, četl jsem, nesčetněkrát. Slyšel jsem, že chtít konec je zločin, přesně proto už o tom mlčím právě ty 2 roky. Nezapomněl jsem co jsem napsal, nezapomněl jsem, že jsem se urval a nepotřebuju, aby zapomněl kdokoliv jinej.
O tom jaký typ státního zřízení hledá vnitřního nepřítele a podkopávače se budeme bavit? V ČSR, v celý Evropě, na celým světě bylo po 45. roce po nejhrůznější válce v historii a hledal se viník, nějaký ten vnitřní nepřítel, kolaborant, podkopávač, rozvraceč. Omlouvá to komunisty za ty čistky v 50.? Ne, neomlouvá.

Tvrdíš, že jsi na straně právního, demokratickýho státu, to znamená pluralita názorů, veřejná diskuze a všeobecně svoboda slova, která ale má hranice. Bylo mi vysvětleno, že svoje názory na válku na Ukrajině nemám šířit a já je 2 roky nešířím, mlčím. Svojí svobody slova si vážím, ale demokracie si vážím o kus víc. Svoji svobodu slova jsem upozadil před názorem většiny.
Pláčeš na špatným hrobě a taháš špatný karty. Sundej si už ty plínky, já to před těmi 2 lety udělal.

Zpět k tématu, osobní msty a politický názory stranou.
Dokážeš empiricky prokázat, že úroveň vzdělanosti neklesá a že dnešní mládež do 18 let nemá větší kulturní napojení na západní způsob života, než na historicky český? Je to řízeno záměrně či nezáměrně. A kdo nese za selhání školství zodpovědnost a jak situaci napravit? To jsou lepší otázky než vojna nebo vnitřní nepřítel.

A čistě pragmaticky, náš slovanský jazyk je největší důkaz, že nás pojí mnohem delší historie, než těch 40 let v 20. století. Jazyk má na kulturu a způsob života zásadní vliv. A už z logiky věci, naše jazyky mají stejný původ a společnou historii.



Ten mail mi už dáš, nebo tu budeme dál zasírat diskuzi?
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2024-09-03 10:29:27 | 0 0
ahaha, von ten filozof má fakt pravdu
filozof | Fandíme filmu
filozof | 2024-09-02 17:47:32 | 1 0
Kdyby si už ostatní nepamatovali, o jakého šmejda se jedná: https://www.fandimefilmu.cz/ko… />
Co k tomu dodat, holt z akce "na pár týdnů" jsou teď dva roky a konec stále nikde! :) S východem nás spojuje pouze čtyřicet let područí a úzký fanklub v 19. století, který stejně nikoho nezajímal. Žádná diskuze určitě nebude, protože kolaboranti jako ty nemají mít právo na názor. Jediné co byste měli udělat je přestat podkopávat tento stát a odstěhovat se mezi barbary z východních stepí, mentálně tam už dávno jste.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2024-09-01 23:45:40 | 0 2
Ahoj filozofe, jsem rád, že na mě myslíš. Já si tě totiž nepamatuju.
Řekni mi, má moje rusofilie něco společnýho s tím co píšu? Potažmo, to že si utrousíš nerelevantní poznámky má snad za cíl vyvrátit dané?

Písní mi sem maila, můžeme si pokecat jinde než tady. Zrovna čtu knihu, která se způsobem propagandy, formování a řízení společností zabývá, včetně historickýho pohledu západ vs východ, hezký čtivo. Výměň si plýnky. Jestli si chceš říkat filozof, tak se přestaň upínat k stupidní demagogii.


S radostí vymažte oba dva komentáře, ode mě i od toho kolegy podemnou, pročež nejsou ani trochu k tématu.
filozof | Fandíme filmu
filozof | 2024-09-01 16:56:24 | 1 2
Karel: Sounáležitost s kulturním dědictvím se tady rudá totalita snažila zničit čtyřicet let, od rusofila jako ty ta analýza tedy sedí! Neboj, nezapomněl jsem na tebe.
flipus | Fandíme filmu
flipus | 2024-09-01 08:50:41 | 1 0
Ty trailery vypadají dobře, ale ta Scarlet Witch tam teda bude nebo ne? Z toho jsem zmatený furt. :D
Rodann | Fandíme filmu
Rodann | 2024-08-31 21:36:35 | 2 0
OT

Máme tu nějaké leaky FF přímo z placu, takže:

První pohled na The Thing (a vypadá skvěle!):
https://x.com/CosmicMMedia/sta… />
Obří stage se staví:
https://www.youtube.com/watch?… />
Hotový set, zřejmě alternativní verze Times Square:
https://www.youtube.com/watch?… />
Vzlet Fantasticar:
https://www.youtube.com/watch?… />
První pohled na Novu (tu druhou; Frankie Raye):
https://www.youtube.com/watch?…

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest